Общинските съветници на Русе и Гюргево проведоха съвместно заседание в

...
</TD
>Общинските съветници на Русе и Гюргево проведоха съвместно заседание в
Коментари Харесай

Русе и Гюргево излязоха с обща декларация за влизане в Шенген

Общинските съветници на Русе и Гюргево организираха взаимно съвещание в румънския град. Двата органа на локалното самоуправление излязоха с обща декларация и писмо до министър-председателите и външните министри на двете страни за ускорени дейности в посока приемането им в Шенгенското пространство, оповестиха от Община Русе.

" Връзките сред Русе и Гюргево постоянно са били за образец. Те не се вземат решение от президенти, министър - ръководители или евролидери. Нашата съгласуваност идва напълно естествено – от обособения човек. От другарството, ежедневните ни контакти и взаимната ни работа “, сподели Пенчо Милков.

Той настоя румънските управляващи да усилят потенциала си на работа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Дунав мост, защото сега дребният брой кантари от румънска страна основава причина за прекъсване работата и на българските гранични служители на реда. Това води до опашки и усложнения освен за професионалните водачи, само че и за хиляди жители, пътуващи всекидневно.

" На равнище румънско-българска граница ние сме образец за съдействие умеем да работим дружно, само че имаме потребност от зелена светлина за равни благоприятни условия и равно отнасяне по пътя на развиване ", показа кметът на Гюргево Адриан Ангелеску.

Тържествената сесия бе инициирана от Общинския съвет на Гюргево и се реализира със съдействието на изпълнителния шеф на Асоциация " Еврорегион Данубиус " Лили Ганчева. Официални обръщения към присъстващите насочиха още зам.-кметът и общински консултант от Национал-либералната партия Йонел Мускалу, ръководителите на Общинските препоръки Адриан Дауц и Иво Пазарджиев, зам-председателите Наталия Кръстева и Деница Иванова, както и общинският консултант от Социал-демократичната партия Кодруц Къйнару. Участие взеха над 50 съветници от двете общини.

Припомняме, че на 9 май предходната година съветниците още веднъж заседаваха взаимно, този път в поддръжка на идеята за създаване на втори мост над Дунав сред Русе и Гюргево.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР