Общински съветници от групата на КОД- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД предлагат Община

...
</TD
>Общински съветници от групата на КОД- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД предлагат Община
Коментари Харесай

Това пространство в Бургас може да стане рай за бездомните котки

Общински съветници от групата на КОД- БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД оферират Община Бургас да отдели средства за монтиране на къщички за котки и хранилки в пространство, населявано от години от бездомни котки, научи Burgas24.bg .

Съветниците са пресметнали, че нужните средства възлизат на 3 500 лева Градинката, заселена от мъркащите четириноги ще би трябвало още да се заравни и загради, излиза наяве от входираната в локалния парламент докладна бележка.

Безстопанствените котки са добре гледани от живущите в жилищна кооперация на ул. " Драма “ 11 в Бургас. От години те поставят грижи за близо 100 кв.м градинка, която е общинска благосъстоятелност. Те я окосяват, укрепват компрометираната ограда, засаждат храстовидни растения и разчистват от отпадъци и вандалски прояви. Също по този начин в градинката има котки, за които те поставят грижи. Съвместно с ветеринарите от намиращата с в непосредствена непосредственост ветеринарна клиника обезпаразитяват котките, дават им храна и вода, обезпечават топъл заслон. Всички котки са кастрирани.

" Действията на тези жители са почтени за почитание. Те  показват желание  градинката да се облагороди, да се построи заграждение с стеснен достъп за котки, оборудвано с дървени къщички и хранилки. Същите  декларират подготвеност да не престават да поставят грижи за котките и да поддържат в чист и подреден тип новата градинка. Освен това непринудено и за лична сметка, имат желание да слагат камера за видеонаблюдение, с цел да се лимитират възможни хулигански прояви, както и да се погрижат за кастрацията на вероятно новопоявили се жители от този тип. Неотдавна. Общественият отзив е висок и даже недоброжелателите на бездомни животни правят оценка позитивно тази самодейност “, са претекстовете в докладната бележка.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР