Община Русе удължава срока за набиране на предложения за включване

...
</TD
>Община Русе удължава срока за набиране на предложения за включване
Коментари Харесай

Удължават срока за набиране на предложения за включване в Общинския консултативен съвет по въпросите за младежта

Община Русе удължава периода за набиране на оферти за включване в Общинския съвещателен съвет по въпросите за младежта, който следва да бъде образуван. Подаването може да се прави до 12 март, заяви общината.

Новосъздадената конструкция ще подкрепя работата на администрацията по въпросите, свързани с младежките политики, и ще даде опция на младежите да вземат участие интензивно в публичния и стопански живот на общината, както и ще ги приобщи в процеса на ръководство на локално равнище. Решението за основаването на организацията бе гласувано през месец септември 2023 година от Общинския съвет.

В съвета могат да се включат:

-  представители на юношески неправителствени организации;

-  представители на неправителствени организации, работещи с и за младежите и осъществяващи активността си на територията на общината;

-  представител на национално представителни юношески организации по смисъла на член 22 от Закона за младежта, които правят активност на територията на община Русе;

-  представители на училищен препоръки от държавни, общински и частни учебни заведения на територията на община Русе;

-  ръководители на студентски препоръки от висши учебни заведения на територията на община Русе;

-  представители на бизнеса, браншови организации и синдикати, подпомагащи осъществяването на юношески политики и начинания.

Предложенията следва да са подписани от формален представител на организацията и да съдържат изчерпателна обосновка. Подаването се прави на книжен притежател в деловодството на Община Русе или подписани с електронен автограф на имейл [email protected].
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР