Община Русе се включи активно в кампанията Заедно да спасим

...
</TD
>Община Русе се включи активно в кампанията Заедно да спасим
Коментари Харесай

Русе започна кампания срещу дрогата

Община Русе се включи интензивно в акцията " Заедно да спасим децата и Русе от дрогата “, оповестиха от локалната власт. Неин абстрактен уредник е журналистът Румен Николаев. На входа на Русе, директно след Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост “, и на изхода в посока София са конфигурирани билбордове с мотото " Бъди свободен “. Тяхната цел е да привлекат вниманието на русенци върху казуса с разпространяването на наркотични субстанции измежду тинейджърите.

Поставянето на оборудванията е дело на Оперативна програма " Русе Арт “, а финансирането е от бюджета на Превантивно-информационния център, които вземат участие интензивно в самодейността с лекции и занимания за подрастващите.

Дизайнът на плаката бе определен след извършен конкурс в русенските учебни заведения. Автор на визията е шестокласникът от ОУ " Любен Каравелов “ Вихър Даков. Доброволци разлепиха над 1000 постера с посланието на основни места в града. След сканиране на QR-кода от плаката всеки може да влезе в страницата на самодейността и да получи подробна информация по тематиката.

Проектът стартира в края на февруари. Организирано бе огромно изследване за използването на опиати от младежите. В анкетата се включиха 4292 възпитаници на възраст сред 11 и 17 години от 46 учебни заведения в региона, както и 3138 родители. Проучването демонстрира, че над 7% от учениците в Русенско са употребявали опиати.

В началото на лятото следва по-мащабно събитие с посланията на акцията.

Партньори в самодейността са и Областна администрация – Русе, РУО – Русе, РЗИ – Русе, ОД на Министерство на вътрешните работи, Русенският университет " Ангел Кънчев “, Центърът за психологично здраве – Русе, УМБАЛ " Канев “, УМБАЛ " Медика “, както и други държавни и неправителствени организации.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР