Община Русе организира втора сесия за прием на документи по

...
</TD
>Община Русе организира втора сесия за прием на документи по
Коментари Харесай

Започва вторият прием на документи по програма Асистирана репродукция на Община Русе

Община Русе провежда втора сесия за банкет на документи по Програма " Асистирана репродукция “ за 2023 година. Приемът ще се извърши от 1 юли до 31 август, като избраната комисия по Програма " Асистирана репродукция “ ще прегледа подадените заявки и ще излезе с решение в 10-дневен период след избраната последна дата, оповестиха от Община Русе.

Целевата група, към която е ориентирана програмата, са двойки /семейство или живеещи във фактическо съжителство/, адресно регистрирани с непрекъснат или сегашен адрес - община Русе, не по-малко от 3 години, които имат репродуктивни проблеми, отговарящи на одобрените критерии в програмата.

Кандидатите следва да изпълнят следните критерии:

1. Административна документи:

- Заявление до кмета на община Русе  – по пример (файл за евакуиране – уебсайт на Община Русе, меню " За жители “, раздел " Здравеопазване “, подраздел: Програма " Асистирана репродукция “).

- Декларация за запознаване с изискванията на програмата – по пример (файл за евакуиране – уебсайт на Община Русе, меню " За жители “, раздел " Здравеопазване “, подраздел: Програма " Асистирана репродукция “).

- Декларация за единодушие за култивиране на персонални данни – по пример (файл за евакуиране – уебсайт на Община Русе, меню " За жители “, раздел " Здравеопазване “, подраздел: Програма " Асистирана репродукция “) – и за двамата съпрузи/партньори.

- Документ за приход (за предходните шест месеца) – и за двамата съпрузи/партньори.

- Декларация за фактическо общуване (свободен текст).

Информацията за фамилно състояние се ревизира по длъжностен път, както и информацията за непрекъснат или сегашен адрес в Община Русе.

2. Медицинска документи:

- Експертно мнение (за кандидатстващите по позиция 2 – за процедури по асистирана репродукция, които не се финансират от НЗОК).

- Копие на заповед за утвърждение от Националния фонд за асистирана репродукция (за кандидатстващите по позиция 1 – за проучвания, които са рутинно нужни при подготовка за асистирана репродукция и не се поемат от НЗОК).

- Епикриза за оперативна намеса (лапароскопия или лапаротомия), доказваща обтурация или липса на маточни тръби и/или хистеросалпингография, доказваща същото:

- Две спермограми – при съществуването на мъжки фактор.

- Една спермограма – при съществуването на женски фактор.

- Набор от медико-диагностични проучвания (копия).

Необходимите документи за кандидатстване: заявление и заявления (по образец), могат да се получат в Информационен център на Община Русе (пл. " Свобода “ №6) или на уеб страницата на Община Русе - http://www.ruse-bg.eu/bg/pages/338/index.html.

За повече информация може да се обърнете към специалистите от отдел " Здравни действия " към дирекция " Хуманитарни действия " при Община Русе, стаи № 32 и № 36 (ул. " Черно море “ № 2); За информации и информация тел. 082/506 755, 082/506 794 и 0885/397 831.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР