Община Родопи“ поиска автобусите на градския транспорт на Пловдив да

...
</TD
>Община Родопи“ поиска автобусите на градския транспорт на Пловдив да
Коментари Харесай

Община Родопи поиска пловдивските градски линии да стигат до Марково, Първенец и Храбрино

Община " Родопи “ изиска рейсовете на градския превоз на Пловдив да поемат обслужването на селата Марково, Първенец и Храбрино. Това стана на ясно след среща на регионалния шеф доктор инж. с кмета на Община " Родопи “. В нея участваха също заместник-кметът на " Родопи “ Емилия Иванова, кметът на с. Марково Десислава Терзиева и специалисти от Областна администрация Пловдив.

" През годините имаме голям брой сигнали за несъблюдение на курсовете и смяна на маршрутите, които се реализират от превозвачите на Община Пловдив. За това желаеме удължение на градските линии. Така ще улесним хората, които всекидневно пътуват към регионалния център, където учат и работят “, съобщи кметът. По думите му това ще докара и до облекчение на трафика и понижаване на пътувания с персонални коли.

По закон регионалният шеф е единственият способен орган, който може да даде позволение за смяна на транспортната общинска скица в прилежащи общини. Тя се дава при нужда от ежедневни работни пътувания и процедурата е регламентирана в Закона за автомобилните транспорти и Наредба № 2 на Министерството на превоза и известията.

" Областна администрация е подготвена да съдейст ва, тъй като това е настояването на хората от трите обитаеми места. За задачата е належащо обаче да има единодушие и от страна на Община Пловдив, която да внесе предлагането за удължение на линиите в своя Общински съвет. Необходимо е единодушието и на Общинския съвет на Родопи “, съобщи регионалният шеф. Той предложи идната среща да бъде тристранна – с присъединяване на кмета на Пловдив и неговият заместител по превоз.

" Много се надявам новото управление на Община Пловдив да откри решение, на един проблем, който се разисква към този момент три години “, разяснява още регионалният шеф.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР