Община Пловдив беше в готовност да подпише договора с единствения

...
</TD
>Община Пловдив беше в готовност да подпише договора с единствения
Коментари Харесай

За малко! Пловдив пак се размина с модерна електронно-билетна система

Община Пловдив беше в подготвеност да подпише контракта с единствения участник в публичната поръчка за надграждане, рационализация и поддръжка на система за ръководство на градския транспорт и услуги по образуване, администриране и надзор на продажби на обществени услуги за градска подвижност.

Оказа се обаче, че Върховен административен съд анулира публичната поръчка или по-скоро решението на Комисията за зашита на конкуренцията по тъжба на единия от участниците - " Телелинк Бизнес Сървисис "  . В претекстовете си магистратите показват критериите в поръчката, с които е била лимитирана опцията избрани компании да вземат участие в нея.

Първоначалните прогнози бяха, че сключването на съглашението ще е, което не се случи, защото трябваше да се изчака окончателното решение по двете тъжби против процедурата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Обществената поръчка за рационализация на системата за ръководство на градския превоз бе с планирана стойност 14,4 млн. лв. с Данък добавена стойност. Ценовата оферта на софийската компания " Тикси " АД е за 11,3 млн. лв. с Данък добавена стойност. От тази сума се предвижда 6 326 540 лева да замести досегашните програмни артикули на " Индра ". Ето по какъв начин бяха разпределени:

Централизирият програмен продукт за ръководство на цялата система на градския превоз, който щеше да размени в този момент съществуващия, струва 1 109 375 лв..

В поръчката бе заложено да се обезпечат:

10 работни станции с прибавен програмен продукт за управление на обвързваното съоръжение и обезпечаване на продажба на транспортни документи, на стойност 254 990 лв..

285 броя бордови компютри с прибавен програмен продукт, с единична цена 5 569 лева, или общо 1 587 165 лв.. Същият брой валидиращи устройства с прибавен програмен продукт, по 4 275 лева всяко или последна цена на всичките - 1 218 375 лв.. 

10 принтера за отчитане на продажби и издаване на хартиени билети и касови бонове - 4 650 лева, 10 принтера за издаване на Смарт карти - 57 420 лева, 10 четеца за Смарт карти за четене на медии и зареждане на транспортни документи - 5 070 лева, 10 скенера за документи - 26 460 лева

Отделно от това щеше има 85 портативни ръчни четящи устройства за надзор на пасажерите в градския превоз и за контрол по редовността на паркирането, включително принтери за отчитане на продажби. Всяко от тях струва 2 356 лева, като общата им цена е 200 260 лв.. 50 от портативните устройства са предопределени за инспекторите по надзор на пасажерите, останалите 35 - за инспекторите по редовността на паркирането.

В цената бе включен и порталът за зареждане на транспортни документи за 544 100 лв.. Система за паркиране е 737 000 лв., а надграждащият програмен продукт за Система за автоматично определяне на местоположението на превозните средства - 494 750 лева. 

" Тикси " АД предвиждаше 1 095 990 лв. за акомодацията, монтажа и въвеждането в употреба на нужното техническо оборудване и системи. 2 030 450 лева са за осъществяване на дейностите, свързани с доставката, акомодацията, монтажа, въвеждането в експлоатация и поддръжката на нужното техническо съоръжение и системи, сертифициране, надграждане, застраховане и поддръжка на инфраструктурата, образование, изпитвания и приемни проби и гаранционна поддръжка от обхвата на поръчката.

Извън гореизброените 9 452 980 лева, " Тикси " щеше да получава 10% от всяка такса от цената на сполучливо заплатените такси за услуги за " синя зона " посредством непосредствено таксуване на средства от банкови карти. Отделно от това компанията ще има заплащане на 20% от всеки SMS. 

Предложението на компанията беше да получи 30% предплатено за дейностите, свързани с доставка, акомодация, монтаж, въвеждане в употреба и поддръжка на нужното техническо оборудване и системи, узаконяване на СУГТ като ИАСУТД, надграждане на AVL, застраховане и поддръжка на инфраструктура, образование, изпитвания и приемни проби и гаранционна поддръжка от обсега на поръчката, за доставка на лицензи за прилагане на софтуерните съставни елементи от обсега на поръчката.

Останалата част щеше да се заплаща на 29 равни месечни вноски от по 112 154 лв. всяка. Предвидени са ежемесечни заплащания на обща стойност не повече от 2 500 000 лв. за дейностите, свързани с образуване, администриране и поддръжка на специализирани способи за заплащане на такси за паркиране, както и надзор на заплащането на такси, свързани със прекъсването, престоя и паркирането на пътни транспортни средства.

Системата за електронно таксуване в градския превоз трябваше да проработи от 6 до 12 месеца след подписването на контракта сред " Тикси " АД и Община Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР