Областният управител на област Пловдив д-р инж. назначи днес временно

...
</TD
>Областният управител на област Пловдив д-р инж. назначи днес временно
Коментари Харесай

Областният управител на Пловдив назначи и. д. кметове на Община Сопот и село Анево

Областният шеф на област Пловдив доктор инж. назначи през днешния ден краткотрайно изпълняващи длъжността кмет на две обитаеми места. Той връчи персонално заповедите на Марин Бодуров и Нонка Талева, които ще ръководят надлежно Община Сопот и с. Анево до полагането на клетва от новоизбрания кмет на обитаемоте места.

Причината е, че актуалните кметове са претенденти в предизборната акция, а Общинският съвет не е назначил техни заместници. Според  член 42 на ЗМСМА, когато кмет на община, регион или кмет на кметство са регистрирани като претенденти за общински съветници или кметове, в 7-дневен период преди края на мандата Общинският съвет избира краткотрайно изпълняващ длъжността. Ако това не се случи, в. и. д. кметовете се назначават от регионалния шеф.

" Законът е уредил и този въпрос, тъй че да се обезпечи непрекъснатата работа на администрацията и да бъде предпазен публичния интерес “, изясни доктор Зюмбилев. Той акцентира, че главната задача на краткотрайните кметове е да обезпечат естественото протичане изборния развой в своите обитаеми места и им пожела сполучлива и ползотворна работа.

Временно изпълняващите длъжността кметове встъпват в пълномощията си от края на мандата, считано от 27 октомври 2023 година, според получени уточнения от Централната изборна комисия (от 12 септември 2023 г.), изпратени на вниманието на всички кметове, ръководители на общински препоръки и регионални шефове.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР