Областният управител на Бургаска област обяви нова обществена поръчка за

...
</TD
>Областният управител на Бургаска област обяви нова обществена поръчка за
Коментари Харесай

Ще се намери ли кой да събори незаконните сгради в Росенец?

Областният шеф на Бургаска област разгласи нова социална поръчка за срутване на противозаконни здания в лесопарк " Росенец “, откакто на извършената през 2021 година не бе подадена нито една оферта. След огромните цивилен митинги на плажа в Отманли през 2020 година и установеното там нелегално строителство, процедурата потегля още веднъж, този път с по-висока стойност. " Отправяме покана към всички компании, занимаващи се със строителство и се надяваме този път желанието им за нормалност да надделее над чувството за боязън и взаимозависимост “, разяснява регионалният шеф Пламен Янев. Той добави, че въпросът " Росенец “ следва да е образец за твърди и бързи дейности на страната против беззаконието, а не за противоположното. " Обществото чака от страната ясни и съответни дейности, а не бавене и отсрочване. На митингите бяхме през юли 2020 година “, добави той.

Държавата търси реализатор за унищожаване на триетажна солидна постройка и преместваем обект за защита, оповестени за противозаконни със заповеди на Община Бургас. Те се намират на плажа в местността Отманли и все още не се употребяват. След митингите през 2020 година Община Бургас назначи инспекция, която потвърди противозаконното строителство, само че не съумя да откри причинителя. И двете здания попадат в държавни терени, по тази причина съгласно нормативните условия премахването им би трябвало да провежда страната.

В началото на 2021 година Областна администрация Бургас афишира социална поръчка на стойност 68 200 лева Остойностяването на дейностите е осъществено от бургаската общинска компания " Чистота “ ЕООД. Средствата са обезпечени от бюджета на страната, само че не е подадена нито една оферта без значение от предоставения от страна на възложителя спомагателен период, спомагателното обществено обявяване на процедурата и отправена покана за присъединяване посредством медиите.

Заради инфлацията през 2022 година Областна администрация Бургас актуализира цената на събарянето на 115 794 лева с включен Данък добавена стойност, само че процедура по този начин и не е оповестена. През 2023 година от " Чистота “ е поискано ново остойностяване и през днешния ден публичната поръчката към този момент е в ход със стойност 166 422,80 лева с Данък добавена стойност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР