Областната дирекция на министерството на вътрешните работи Пловдив набира служители,

...
</TD
>Областната дирекция на министерството на вътрешните работи Пловдив набира служители,
Коментари Харесай

МВР Пловдив набира служители, заплатата изобщо не е голяма

Областната дирекция на министерството на вътрешните работи Пловдив набира чиновници, научи Plovdiv24.bg . Обявените свободни позиции са за старши служител на реда и младши автоконтрольор. Обявеното заплащане е от 1333 до 1351 лв., а отпускът - от 30 до 40 дни.

Ето и детайлности за самата публикация:

I. Със заповед на основния секретар на Министерство на вътрешните работи е разгласен конкурс за назначение на държавна работа в Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив за вакантни младши изпълнителски длъжности, за които се изисква наложителна първична професионална подготовка, както следва: 

1. служител на реда – старши служител на реда – 31 (тридесет и една) вакантни длъжности;

2. младши автоконтрольор ІІ – І степен – 9 (девет) вакантни длъжности.

ІІ.Кандидатите за присъединяване в състезанието би трябвало да са дееспособни физически лица, които дават отговор на следните условия:

1. Да имат единствено българско гражданство;

2. Да не са осъждани за съзнателно закононарушение от общ темперамент, без значение от реабилитацията;

3. Да не са привлечени като обвинени или да не са подсъдими за съзнателно закононарушение от общ характер;

4. Специфични условия:

4.1. Да не са навършили 41 (четиридесет и една) години към датата на оповестяване на състезанието (изискването не се ползва за претендентите, които са някогашни държавни чиновници на Министерство на вътрешните работи, заемали длъжности по ЗМВР, или сегашни чиновници в МВР);

4.2. Да имат приключено приблизително образование;

4.3. Да имат удостоверение за ръководство на МПС – за претендентите за длъжността " младши автоконтрольор ІІ – І степен “;

4.4. Да дават отговор на минималните условия за физическа валидност, избрани според профилираната методика за проучване на физическата валидност на претендентите за назначение на държавна работа в Министерство на вътрешните работи, според приложение № 2 от Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 година за назначение на държавна работа в Министерството на вътрешните работи;

4.5. Да дават отговор на минималните условия за психична склонност, избрани според профилираната методика за психично проучване на претендентите за назначение на държавна работа в Министерство на вътрешните работи, според приложение № 3 от Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 година за назначение на държавна работа в Министерството на вътрешните работи;

5. Да дават отговор на медицинските условия за работа в Министерство на вътрешните работи, според Наредба № 8121з-345 от 25 юли 2014 година за установяване на медицинските условия за работа в Министерството на вътрешните работи.

ІІІ. Необходими документи и период за подаването им:

1. В 15 (петнадесет) дневен период, считано от деня идващ публикуването на обявлението по реда на член 156, алинея 6 от Закона за Министерството на вътрешните работи, претендентите могат да подадат заявление за присъединяване в състезанието (съгласно приложение № 4 от Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г.) и да приложат следните документи:

1.1. Нотариално заверено копие на тапия за приключено в Република България приблизително обучение – в случай че не е вписана в регистрите по член 141, алинея 3 от Закона за предучилищното и учебното обучение. При издадена тапия за приключено приблизително обучение от задгранично образователно заведение – нотариално заверено копие на уверение за прието образование;

1.2. Други документи, съгласно оповестените условия на състезанието.

2. Документите за присъединяване в състезанието се подават в бранш " Човешки запаси " при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, адрес: гр. Пловдив, ул. " Княз Богориди " № 7. При подаването на документите персоналната карта се показва за сверяване.

3. Не се одобряват документи, подадени след периода по т. ІІІ.1.

4. В периода за подаване на документите за състезанието, претендентите се явяват пред експертната лекарска комисия за здравно освидетелстване, според Наредба № 8121з-345 от 25 юли 2014 година Медицинското освидетелстване може да се извърши в 3-дневен период от крайната дата за подаване на документи – за претенденти, подали документи в последните три дни от периода или когато е належащо да се назначат спомагателни медицински прегледи и проучвания.

В същия период експертната лекарска комисия да изпрати по длъжностен ред медицинските свидетелства на претендентите в бранш " Човешки запаси " към отдел " Административен " при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив.

5. След приключване на крайния период за подаване на документите, бранш " Човешки запаси " при Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи – Пловдив, да изпрати систематизирана информация за набраните претенденти до дирекция " Човешки запаси “ – Министерство на вътрешните работи, Института по логика на психиката – Министерство на вътрешните работи и ЦБПС при Академията на Министерство на вътрешните работи – за инспекция валидността на резултати и изводи по член 3а (Наредба № 8121з-344 от 25 юли 2014 г.) от проучвания при предишни състезания.

6. В заявката по т. ІІІ.1 претендентът показва длъжността и структурата, за която кандидатства, като в състезанието се позволява присъединяване единствено за една служба.

Срок за приемане на документи - всеки работен ден от 24.09.2022 година до 10.10.2022 година в това число, за времето от 9.00 ч. до 11.00 ч. и от 14.00 ч. до 16.00 ч. Телефон за спомагателна информация и информации 032/932 286, 032/932 293.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР