Обилен сняг заваля над Пловдив, предава Plovdiv24.bg. Температурата на

...
</TD
> Обилен сняг заваля над Пловдив, предава Plovdiv24.bg. Температурата на
Коментари Харесай

Обилен сняг заваля над Пловдив

Обилен сняг заваля над Пловдив, предава Plovdiv24.bg . Температурата на въздуха в града под тепетата към 22,45 часа е 2 градуса по Целзий.

През идващите 12 часа под въздействие на средиземноморски циклон, който ще минава южно от страната към Черно море метеорологичната конюнктура в страната още ще се усложни. През нощта преваляванията ще продължат, ще са обилни, в по-голямата част от страната дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна завивка. Вятърът от север-северозапад ще стартира да се усилва, в Североизточна България до плевел.

Ще има виелици и навявания, по-значителни в североизточните региони от страната. Минималните температури, в множеството региони, ще бъдат сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°. През деня ще духа мощен северозападен вятър, с който ще продължи да нахлува леден въздух.

Валежите от запад на изток последователно ще стопират, най-късно, до края на деня и в Североизточна България, където към момента количествата ще са обилни, виелиците ще продължат и ще се образуват преспи. След обяд облачността от запад ще стартира да се раздира и да понижава. Студено време с оптимални температури сред 0° и 5°, в София - към минус 1°. 

В планините ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Ще бъде най-вече облачно с превалявания от сняг. Ще има виелици и навявания, по обилни в Източна Стара планина. След обяд от запад снеговалежите ще стартират да стопират, а облачността да се раздира. Температурите ще продължат да се намаляват и към 14 часа на височина 1200 метра ще бъде към минус 4°, на 2000 метра към минус 11°.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР