Нямаме информация за, при който автобус с нелегални мигранти блъсна

...
</TD
>Нямаме информация за, при който автобус с нелегални мигранти блъсна
Коментари Харесай

Генади Тенев: Не сме информирани за вътрешната проверка по случая с мигрантите

Нямаме информация за, при който рейс с незаконни мигранти блъсна полицейски автомобил и на място починаха двама униформени. Това сподели зам.-председателят на Управителния съвет на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи Генади Тенев.

Полицейският профсъюз не е осведомен за резултатите от вътрешната инспекция по случая, акцентира Генади Тенев. По рано през днешния ден министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев съобщи, че 16 полицейски чиновници са направили дисциплинарни нарушавания в нощта на съдбовния случай.

Редица нарушавания са позволили полицейски чиновници, виновни за случая със гибелта на двамата служители на реда, сподели министър Демерджиев. " Повечето са отстранени и все още. Утре ще приключат самите дисциплинарни производства, като единият е подал молба за овакантяване. Предполагам, че има връзка с случая и е знаел добре какво ще се откри. Други двама бяха командировани. Споделих ви за такива чиновници, които командировахме от границата навътре в страната ", сподели той.

От полицейския профсъюз питат за какво е разрешено на шефа на Регионалната дирекция " Гранична полиция " в Бургас комисар Антон Мирков да напусне по лично предпочитание системата. " За отстранени чиновници не знаем. Може единствено да гадаем, това, което сподели министъра и въз основата на него да вършим надлежно заключения, но няма да са на база на обстоятелства, а на изявление на министъра. Към момента нямаме информация за отстранени и уволнени чиновници.

Той загатна, че някои са напуснали. Интересно е по какъв начин са напуснали и за какво им е позволено да изоставен, в случай че, в случай че имат някаква съпричастност, и е открита тяхната причастност към този съдбовен резултат с двама починали чиновници, не би било обикновено и редно да им бъде разрешено и написано да прекратят правното отношение си с Министерство на вътрешните работи “, сподели Генади Тенев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР