Ново поскъпване на салатата у нас. Защо в Бургас краставиците

...
</TD
>Ново поскъпване на салатата у нас. Защо в Бургас краставиците
Коментари Харесай

Цената на краставиците в Бургас тръгна нагоре! Търговци: Спекула няма

Ново повишаване на салатата у нас. Защо в Бургас краставиците надвишиха 8 лв. за кг и какъв брой ще платим за една салата? На зеленчуковата борса в Бургас краставиците доближиха рекордна цена -  8 лв. за кг.

“Високата цена на краставицата е освен в Бургас. Тя е в цяла България. Това се държи на търсенето и предлагането. Високите цени се дължат и на цената на горивата, оранжериите не могат да се затоплят изключително. Няма задоволително българска краставица. Налага се да се внасят от Северна Македония, от Гърция. Спекула няма. Цената е такава, тъй като всичко е доста скъпо. Производителите не могат да смогнат ", разяснява пред bTV Нели, която е дълготраен търговец на едро.

Колко ще ни излезе една салата от краставици, домати и чушки в Бургас съгласно борсовите цени?

Килограм краставици на зеленчуковата борса сега коства 6 лв.. Един брой краставица, 240 грама - излиза 1,40 лв.. Цена на доматите също не е ниска- кг коства 4 лв.. Два домата, 390 грама, костват 1,60 лв..

Цената за кг зелен пипер е 4,30 лв.. Един брой излиза 40 стотинки. Така цената за една салата излиза към 3,50 лв.. За една салата единствено от краставици (два броя), излиза 2,70 лв..

Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР