Нов случай на жестокост над животно. . Агресивните сцени са

...
</TD
>Нов случай на жестокост над животно. . Агресивните сцени са
Коментари Харесай

Мъж малтретира питбул пред ученици в Пловдив, има съмнения и за сексуално насилие

Нов случай на свирепост над животно.. Агресивните подиуми са станали на метри от Френската гимназия в града. Учениците не са останали безучастни, а са показали гражданска интензивност и незабавно са алармирали полицията, само че настояват, че техен патрул се е отзовал прекомерно късно.

" На 9 април към 08.00 ч. видях куче във очевидно безпомощно положение – куцаше, трепереше, имаше кръв и следи от порязване ", показа в ефира на NOVA ученикът Румен Лазаров.

" На отсрещния тротоар стоеше мъж, който извика животното. Попитах го дали е негово и за какво е в това положение. Казах му, че ще извикам полиция. Подадох сигнал, само че униформени пристигнаха след 2 часа, когато мъжът към този момент си беше тръгнал ", разясни Иван Вангов.

На място идва и преподавателят по физическо образование Стоян Божков.

" Полицията пристигна със забавяне, взеха данните на децата и алармираха районното ръководство. След голям брой позвънявания на съседи разбрахме, че той очевидно работи в автомивка. Патрул отиде да го търси, само че не го откри ", разяснява мъжът.

Според локални поданици има информация, че мъжът малтретира кучето от години. Твърди се, че животното е насилвано и полово. Много от съседите му се опасяват, защото е нападателен.

Благодарение на учениците четириногото е избавено. В момента се лекува в клиника, като от учебното заведение са почнали акция за набиране на средства за лекуването му.

От полицията в Пловдив оповестиха, че сигналът е подаден на тел 112 в 08.25 ч., 20 минути по-късно техен автопатрул се е отзовал, а в 09.10 ч. е постъпил втори сигнал. Оттам допълват, че мъжът е наркозависим, престъпно проявен и има психологични проблеми. Не е арестуван за последния побой над животното, формиран му е акт.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР