Нов анализ и проучване подобрява интегрирания транспорт на Пловдив, разбра

...
</TD
>Нов анализ и проучване подобрява интегрирания транспорт на Пловдив, разбра
Коментари Харесай

Анализ за 116 000 лева подобрява интеграцията на градския транспорт в Пловдив?

Нов разбор и изследване усъвършенства интегрирания превоз на Пловдив, разбра Plovdiv24.bg . Документът занапред ще бъде направен, откакто Община Пловдив пусна социална поръчка на стойност 116 400 лв..

Проучването ще включва проучване за правене на планови оферти, които ще бъдат препоръчани за финансиране по Програмата за развиване на районите 2021-2027, в сходство със заложеното Плана за интеграция и развиване на общината. Интегрираният градския превоз включва:

- създаване и реорганизация на транспортна инфраструктура, включително създаване на осветяване, пешеходни пътеки и велоалеи по продължение на транспортната инфраструктура и зелена инфраструктура около главните булеварди и реорганизация на уличното залесяване (защитно залесяване и/или реорганизация на улично залесяване/зелени клинове); 

- Реконструкция и уголемение на бул. " Александър Стамболийски “ от бул. " Коматевско шосе “ от бул. Коматевско шосе до бул. " Кукленско шосе “ и друга допълваща инфраструктура; 

- Изграждане на мрежа от буферни паркинги и гаражи за оптимизация на автомобилния трафик, включително: Буферен паркинг; " Многоетажен гараж ". 

- Доставка на преносим състав - нови електрически рейсове, ново автобусно хранилище и инфраструктурата към тях (в това число зарядни станции).

- Интелигентна транспортна система; Надграждане на системата за ръководство и надзор на превоза и трафика, включително видеонаблюдение; Осъвременяване на електронната система за таксуване на пасажери в градския превоз Изграждане на система за колела под наем; Разширение на следена зона към основни входни артерии и основни кръстовища.

Ще бъде изработен разбор и установяване на различни разновидности и оптимизация обсега на плана:

- потребности на пасажерите, прогнози за трафика, прелиминарен екологичен разбор, стопански разбор на успеваемостта на разноските, целесъобразни разновидности и др.;

- възстановяване на градския превоз, увеличение броя на пасажерите, понижаване на замърсяването и др.; 

Предпроектното изследване би трябвало да показа тактиката за цялостното стабилно развиване на града и превоза, в сходство с главните стратегически и устройствени документи на община Пловдив: План за интегрирано развиване на община Пловдив 2021-2027г., Генерален проект за организация на придвижването на община Пловдив, Общ организационен проект и др. 

Фирмите, които са подали документи са две - ДЗЗД “Градска подвижност Пловдив " и “Санпел " ЕООД, като единствено тя е подала ценово предложение на стойност 115146,00 лева Предстои да забележим дали новата общинска администрация ще подписа контракт с компанията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР