Нерешителност, забавяне от страна на общината и административни пречки са

...
</TD
>Нерешителност, забавяне от страна на общината и административни пречки са
Коментари Харесай

Нови тежки обвинения към община Пловдив

Нерешителност, закъснение от страна на общината и административни спънки са измежду спънките, които срещат уредниците на рок събитието на България Hills of Rock за 2023, оповестяват те.

След като предходната година и след двугодишно спиране поради епидемията от Covid-19, една от емблемите на " Пловдив – Европейска столица на културата 2019 “, рок фестивалът Hills of Rock се завърна стремително на Гребната база, ориста му още веднъж виси на косъм. Съществува действителен риск Пловдив да остане без най-вълнуващото събитие за българските почитатели на музиката, което през годините ги срещна със Slipknot, Whitesnake, Mercyful Fate, Disturbed, Iron Maiden, Judas Priest, Sabaton, Evanescence, Garbage и доста други, някои от които – за първи път в България, поради тромавост и несигурност от страна на общината.

Едно от най-дългоочакваните музикални събития на България, чиято подготовка стартира още в последния ден на миналогодишния фестивал, към момента не може да получи безапелационни параметри за провеждането си през 2023. Събития от подобен мащаб се възнамеряват с месеци подготовка, а общинската администрация в Пловдив към момента не е в положение да покаже изрично предпочитание и воля Hills of Rock да продължи да се случва на територията на града на тепетата макар недвусмисленото положително въздействие на фестивала върху локалния бизнес.

Затова от Fest Team - промоутърската компания, желан сътрудник на колосите Live Nation за България, обмислят релокация на фестивала. Заради устойчивия триумф на марката “Hills of Rock " предходната година, да вземем за пример, фестивалът имаше и софийско издание (Hills of Rock Sofia Edition с Five Finger Death Punch, Placebo и други).

Публиката, посетила всички издания на най-големия музикален фестивал у нас през годините надвишава внушителната цифра 100 000 индивида. По данни от 2022, приходите в община Пловдив от настаняване и туризъм в дните на фестивала доближават 8 милиона лв.!

Размахът на фестивалните планове на Fest Team и техният пряк принос към икономическото развиване на съответния район са явни и влияят удобно на локално равнище в градовете, в които заниманията вървят ръка за ръка с локалния бизнес. 2500 индивида са ангажираните в подготовката на фестивала, като 1000 от тях – на терен.

Хилядите рок почитатели гости на града обезпечават величествен доход в бюджета му със 100 % претовареност на местата за настаняване, а бизнеси като бензиностанции, магазини, заведения за хранене, питейни заведения, хотели, градски превоз, таксиметрови услуги и други са измежду многото обекти, при които се следи значимо нарастване на потреблението, когато наоколо се организира музикален фестивал.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР