Неприятен развой получава хубавата на пръв поглед новина за нов

...
</TD
>Неприятен развой получава хубавата на пръв поглед новина за нов
Коментари Харесай

Директорът на Английската предупреди за голяма опасност, ако се случи проектът на Титюков

Неприятен процес получава хубавата на пръв взор вест за нов състезателен комплекс в Пловдив. Дни след оповестяването на определения реализатор, шефът на ЕГ " Пловдив, който е общински консултант от " Автентична лява Българска социалистическа партия ", изиска пояснение от кмета за разпоредителната договорка с дворовете на езиковите гимназии. Заместник-кметът по спорт, юношески действия и обществена политика изясни за медията ни, че новият състезателен комплекс ще наподобява на Младежкия център на Гребната база, само че ще е доста по-голям.

Какви терзания имат шефовете на езиковите гимназии - вижте мнението на.

- Г-н Радев, какъв е казусът с новия състезателен комплекс в двора на езиковите гимназии?

- Преди време ми беше казана концепцията да бъдат построени нови спортни площадки. Никой не беше споделил, че това нещо ще бъде стопанисвано от Младежкия център. Беше ми показан някакъв абстрактен план, с който аз не бях склонен заради разположение на другите спортни площадки. Закритата зала, която би трябвало да се строи, е доста надалеч от постройката на гимназията. Липсват уреди, които са нужни за часовете по физическо образование и спорт за спортовете, по които е наложително децата да бъдат оценени. Още тогава споделих, че имам съществени забележки. Беше ми казано, че ще ми изпратят някакъв нов абстрактен план и повече нищо не беше изпратено. Изведнъж узнавам, че считали да вършат първа копка, преди Нова година, в двора.

През това време обаче Министерството на образованието и науката отвори план за създаване на спортни площадки, несъмнено, не в подобен размер. Бенефициент е община Пловдив, а дирекцията на заместник-кмета и ние с ЕГ " Иван Вазов ", свършихме много работа да подготвим документите. Бяхме утвърдени и по този план би трябвало да се построят две площадки – една за ЕГ " Пловдив " и една за ЕГ " Иван Вазов ". Това са многофункционални, оградени площадки, за баскетбол, волейбол и хандбал. От МОН изискваха да изпратим фотоси на положението на двора и ние сме снимали, че има шубраци, че няма спортни площадки. Изведнъж в този момент ще се окаже нещо друго и ние може да загубим тези пари. Мисля, че по 190 000 лв. беше на площадка.

Отделно, общинският съвет гласоподава в допълнение финансиране за планиране, тъй като не стигаха тези средства. Изведнъж се появяват тези нови работи. Аз не съм срещу да се изградят спортни площадки, тъй като тук има доста свободни терени. Нуждаем се от закрита спортна зала.

Всичко това добре, само че първо би трябвало да се мисли за учениците, за часовете по физическо образование и спорт, които са наложителните мероприятия в едно учебно заведение. Има условия на наредбата за физическо – какъв брой квадратни метра би трябвало да има за спортни бази за учебното заведение. Чак тогава вероятно, защото знам, че се мисли футболните стадиони на стадион " Марица " да се дават за подготвителни, чак тогава да се мисли за външни такива.

Най-важното обаче което е: в случай че ние създадем в двора на тези две големи учебни заведения с общежития подобен център, какъвто виждаме, че е на Гребната база, тези десетки всеки ден външни хора, които ще бъдат на територията на гимназията кой ще ги опази да не бъдат на всички места из двора?

- Как може община Пловдив да се разпорежда с непознато имущество?

- То не е непознато де факто, то е общинско, само че е обществена общинска благосъстоятелност обаче. В нотариалния акт на този имот написа, че е обещано за ръководство на ЕГ " Пловдив " и ЕГ " Иван Вазов ". Още преди време всички учебни здания и дворове бяха дадени за ръководство на самите учебни заведения.

- Дадено е на учебните заведения, а с вас, шефовете, които представлявате двете гимназии, не е коментирано нищо друго, с изключение на идейният план?

- Не. Нищо друго не е обсъждано.

- Ами има социална поръчка за този мултифункционален център...

- Тя очевидно даже е завършила, щом ще вършат първа копка. А за другите площадки, по плана на МОН, за който приказвах, досега администрацията не е подписала публичната поръчка да потегля, макар че е подготвена.

- Този план по кое време го спечелихте?

- Тази година, беше пролетта. Разбрах от заместник-кмета, че документите е готова, би трябвало да се подпише единствено от управлението на общината и да се пусне.

- Какво ще вършиме с госпожа Ерамян (б.а. - Вихра Ерамян, шеф на ЕГ " Иван Вазов " ), имате ли някакви ходове за този комплекс?

- Нямаме ходове. Искам да видя на това запитване какво ще ми отговори кметът, какво е основанието и по какъв начин счита да действа. Това е нарушаване на всякаква законова документи, съгласно мен.

Очаквайте изявление с шефа на ЕГ " Иван Вазов " Вихра Ерамян.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР