Община Варна внесе сигнал в прокуратурата за умишлено разхвърляне на

...
Община Варна внесе сигнал в прокуратурата за умишлено разхвърляне на
Коментари Харесай

Община Варна внесе сигнал в прокуратурата за умишлено разхвърляне на боклуци около контейнерите 

Община Варна внесе сигнал в прокуратурата за съзнателно разхвърляне на отпадъци към контейнерите. Мерки за справяне със обстановката бяха набелязани на среща сред кмета Благомир Коцев, представители на " Общинска полиция “, ОД на Министерство на вътрешните работи, Регионална инспекция за опазване на околната среда, Областна администрация и сметопочистващата компания.

В сигнала се показва, че в интервала март-юни т. година са зачестили злонамерените прояви на вандализъм, състоящи се от съзнателно изваждане на боклуци от съдовете за боклук, както и разпиляването им към тях. Действията са установени както от чиновници на Община Варна, по този начин и от получени голям брой сигнали на жители. В сигнала до прокуратурата са посочени 16 сериозни точки, прибавен е снимков и писмен материал от очевидци.

Темата бе разисквана на изключителна среща през днешния ден, свикана от кмета на Варна Благомир Коцев. В нея присъединяване взеха представители на " Общинска полиция “, ОД на Министерство на вътрешните работи, Регионалната ревизия по околната среда и водите, Областна администрация и сметопочиснващата компания. Присъстваха също заместник-кметовете по публичен ред и сигурност Илия Коев и по правни въпроси Диан Иванов.

По време на срещата бяха набелязани ограничения за справяне със обстановката, част от които са взаимни инспекции сред представители на общинската дирекция " Екология и запазване на околната среда “ и " Общинска полиция “. Съдействие по въпроса ще има и от страна на органите на Министерство на вътрешните работи и Регионална инспекция за опазване на околната среда. Не е изключено провеждането на акции от друг темперамент, ориентирани както към физически, по този начин и към юридически лица.

По-рано тази седмица кметът Коцев разпореди да се правят всеобщи инспекции за нерагламентирано изхвърляне на отпадък от страна на търговски обекти и жители. В рамките на напъните за възстановяване на сметосъбирането и сметоизвозвнето в града беше създаден и натрапен и нов график за изхвърляне на едрогабаратни боклуци. Те могат да се слагат покрай контейнерите през цялото денонощие, само че единствено в избрания за региона ден:

- Район " Одесос “ - понеделник

- Район " Приморски “ - вторник

- Район " Младост “ - сряда

- Район " Аспарухово “ - четвъртък

- Район " Вл. Варненчик “ - петък

- Кметство Константиново - понеделник

- Кметство Каменар - вторник

- Кметство Казашко - сряда

- Кметство Звездица - четвъртък

- Кметство Тополи – петък

Актуализацията на графика визира и регламента, по който се изхвърлят ЕГО. Всички боклуци следва да са сложени по този начин, че да стоят прибрани до контейнерите, а не разхвърляни безсистемно. Кашони и хартии наложително се накъсват или нарязват на листи и се поставят един върху различен, с цел да не заемат непотребен размер.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР