Над 350 участници събра първото издание на Училищни игри на

...
</TD
>Над 350 участници събра първото издание на Училищни игри на
Коментари Харесай

Единствено по рода си събитие се проведе на най-уникалния стадион в България

Над 350 участници събра първото издание на " Училищни игри на волята ", проведено от община Пловдив. То се организира през днешния ден на стадион " Пловдив “ и в него се включиха представителни тимове от 22 образователни заведения.

В началото участниците и гостите бяха приветствани от заместник-кмета по спорт и юношески действия и от началника на отдел " Спорт и юношески действия “.

Всяко от учебните заведения бе показано от 16 състезатели - по 8 от всяка възрастова група (4 момчета и 4 момичета). Състезанието мина под формата на щафетни игри с 8 функционални и лекоатлетически извършения за експедитивност и мощ, в две възрастови групи – 7-9 клас и 10-12 клас.

Отборът на Математическа гимназия " Акад. Кирил Попов “ стана първият победител в " Училищни игри на волята “ в Пловдив. На второ място се класираха участниците от Хуманитарната гимназия " Св. Св. Кирил и Методий “, а на трето – Френската езикова гимназия " Антоан дьо Сент Екзюпери “.

Училищата, класирани на първите 3 места, получават парична премия – надлежно по 2000, 1500 и 1000 лв..

Участниците в първите " Училищни игри на волята “, проведени от Община Пловдив, бяха подкрепяни от звезди от известното риалити.

" Целта ни е да разпространяваме спорта и придвижването измежду младите като предварителна защита против затлъстяването и нездравословните въздействие, а упоритостта ни е следващата година да разтеглим обсега на надпреварата “, съобщи.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР