На територията на най-голямата болница у нас УМБАЛ “Свети Георги

...
</TD
>На територията на най-голямата болница у нас УМБАЛ “Свети Георги
Коментари Харесай

Инвестиционните проекти на УМБАЛ Свети Георги напредват

На територията на най-голямата болница у нас УМБАЛ “Свети Георги " ЕАД - Пловдив с бързи темпове напредва строителството на новия 7-етажен лечебно-диагностичен корпус за деца, 4-етажния паркинг и новата хеликоптерна площадка, като всички ще бъдат функционално и градивно свързани с главния корпус на лечебното заведение на бул. " Пещерско шосе ". Стартът на строителството беше подложен преди няколко месеца и двата обекта се чака да бъдат приключени доникъде на 2025 година. Предполага се, че ще бъдат  завършени и по-рано, поради организацията и интензитета, с който работят строителните компании.

В края на февруари беше направена първа копка на лечебно-диагностичния корпус за детски, хематологични и онкологични болести. Най-мащабният план за строителство, стартиран от повече от 30 години в най-голямото държавно лечебно заведение, включва строително-монтажни работи по създаване на нова постройка с разгърната застроена повърхност от близо 18 хиляди квадратни метра, със седем етажа и партер, свързани с двуетажна топла връзка към хирургическия блок на болничното заведение. Към момента градежът изпреварва предварителния график и до края на седмицата изпълнителят възнамерява полагането на плочата на 7-ия етаж.

“Дейностите текат бързо, безпроблемно и гладко, строителите работят без значение от неприятните метеорологични условия ", твърди техническият началник на обекта. Той изясни, че към този момент се работи и по системите за отопление, вентилация и климатизация, а напълно скоро следва слагането на дограмите на първи и втори етаж.

Пребазирането на Клиниката по педиатрия и обезпечаването на подобаващи условия е от извънредно значение за децата от цяла Южна България, защото тя е единствена в района по потенциал на експертите и медицинските действия. Всяка година в клиниката се хоспитализират над 5500 дребни пациенти с остри положения при болести на вътрешните органи, в това число с кардиологични, гастроентерологични, неврологични, онкохематологични и други. През Спешното детско поделение годишно минават почти 28 000 деца.

Независимо че през последните години сме очевидци на огромно благоустрояване на площите към държавната болница и на построяването на нова пътна и пешеходна инфраструктура, през лятото беше даден формален старт и на строителството на многоетажния паркинг за над 600 автомобила и повърхност от към 20 хиляди кв.м. Същият ще разполага със зарядни станции за електрически коли, а 10% от паркоместата ще са за хора с увреждания.

С изключително значение за незабавната помощ е завършването на новата хеликоптерна площадка, която ще се отличава с опцията за приземяване и политане на всички класове хеликоптери. Ръководството на университетската болница следи прецизно строителството и на двата обекта, а задачата е ясна – обезпечаване на допустимо най-хубавите условия за пациентите и чиновниците на лечебното заведение.

" Големите капиталови обекти, по които работим сега, са от извънредно значение за качеството на здравното обслужване, което можем да предложим на нашите пациенти. Безспорно значим фактор за сполучливото им привършване е високата сензитивност, с която ние самите се отнасяме към тематиката за обезпечаването на по-добро опазване на здравето с съвременни бази и новаторски технологии. Като управление на УМБАЛ " Свети Георги “, ние ще продължаваме да поставяме всички нужни старания, надзор и ограничения за бързо и качествено довеждане докрай на всички стратегически планове ", показа изпълнителният шеф на болничното заведение проф. доктор.

През 2023 година двата капиталови плана на болничното заведение завоюваха влиятелни награди. За многоетажния паркинг на УМБАЛ " Свети Георги “ беше присъдено отличие за “Най-добър план с публично значение 2023 ", а планът за нов детски лечебно-диагностичен корпус бе отличен за най-хубава инвестиция в детското опазване на здравето за 2023 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР