На тържествена церемония в Младежки дом – Варна бяха връчени

...
</TD
>На тържествена церемония в Младежки дом – Варна бяха връчени
Коментари Харесай

Страхотно представяне за ученичка от пловдивско училище

На тържествена гала в Младежки дом – Варна бяха връчени авторски плакети и дипломи на лауреатите на XXVIІ народен конкурс " Любовта в нас ". Сред наградените участници в литературната конкуренция е и Елена Пенкова – ученичка от ОУ " Стоян Михайловски " – Пловдив. На възпитаничката на Горица Петрова, старши преподавател по български език и литература, беше присъдена втора премия за лирика.

Шестокласничката е единственият участник от Пловдив и региона, отличен с премия от националния конкурс. През 2024 година журито прегледа и оцени общо 329 литературни произведения на възпитаници от 34 обитаеми места от 20 области в страната, сочат протоколите на уредниците. Ученици от I до XII клас се състезаваха съгласно критериите: форма на творбата, наличие, сходство с поставената тематика, евристичност и висока художествена стойност.

Авторите на оценените произведения бяха анонимни за тричленното жури с ръководител Станислав Пенев, стихотворец – член на Съюза на българските писатели, ръководител на Сдружение " Литературно общество “ – Варна, и членове: доцент Гергана Славова и Долорес Коева, книжовник.

Литературната конкуренция е част от Националния календар за изяви по ползи на учениците. Целта на проявата е да се предизвикат креативните търсения на децата и младежите и да им се даде опция посредством силата на художественото слово да споделят отношението си към едно толкоз всеобхватно възприятие като любовта.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР