На 6-ти и 7-ми април 2024г. на сцената на многофункционална

...
</TD
>На 6-ти и 7-ми април 2024г. на сцената на многофункционална
Коментари Харесай

Изненада: Любимо на много пловдивчани събитие ще е на ново място

На 6-ти и 7-ми април 2024г. на сцената на многофункционална спортна зала Колодрума в Пловдив ще се организира 12-ти Международен танцов фестивал " Пловдив Древен и Вечен "! Началото е в 8.00 часа.

Фестивалът слага началото си през 2012г. и всяко последващо издание притегля от ден на ден фенове танцьори от цялата страна и от чужбина. През 2024-та, в границите на два фестивални дни, ще бъдат изтанцувани хореографии в 17 танцови стила, а точно -  Балет, Български национални танци – дивертисменти, Български национални танци - сюжетни и тематични, Танци на народите, Contemporary modern, Lyrical, Джаз, Акробатичен танц, Open, Латино танц, Commercial dance МТV, Танцови мажоретки, Парадни мажоретки, Музикален спектакъл, Urban, Бални танци, Продукции.

Тази година фестивалът предлага богат награден фонд:

Парични награди: 500 лева за най-хубавите солисти, 500 лева за най-хубавите дуети и триа, 2000лв. за най-хубавите групи и формации; стипендии за образование в Съединени американски щати, Италия и Испания; гранд при награди за най-хубавите в най-оспорваните стилове; медали за присъединяване за всеки участник; медали за 1, 2 и 3 - то място за сола, дуо/трио; купи за 1, 2 и 3 - то място за групи и формации; ваучери за гратис присъединяване за МТФ Зората на танца, Бургас 2024; самостоятелни дипломи за всеки участник за всеки танц; материални награди за минимален и максимален участник!

Специално 10 членно жури ще прави оценка хореографиите. Сред тях са Паоло Лонди (Италия) - член на C.I.D. U.N.E.S.C.O. и единственият актуален италиански хореограф, който е записан в две хилядната историята на танца, като за първи път е въвел актуалния танц в осветена черква и го е присъединил в мултимедийната енциклопедия на Ватикана.

Той е и единственият италиански хореограф, който е достигнал общо 11 милиона гледания с видеоклиповете си в youtube.; Камелия Соаре (Румъния) – прима балерина на Букурещката опера и балет, приключила румънския университет за изкуства и науки Боже Кристеа – специализация " Изкуството на театралните представления - Хореография " със специализация по " Teatro Alla Scala ", Милано - Италия 2011г; Стефан Соаре (Румъния) – прим балетист на Букурещката опера и балет с над 100 основни функции, а по късно и шеф на операта, професор по балет в Балетното учебно заведение в Букурещ.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР