На 22 и 23 март зала Скаптопара в Благоевград събира

...
</TD
>На 22 и 23 март зала Скаптопара в Благоевград събира
Коментари Харесай

Най-добрите състезатели по спортна гимнастика пристигат в Благоевград

На 22 и 23 март зала " Скаптопара " в Благоевград събира най-хубавите състезатели на България по спортна гимнастика. Поводът е Държавно лично-отборно състезание по спортна гимнастика за купи " Република България ", оповестяват от Общината. 

То ще бъде намерено в 13:30 ч. на 22 март от кмета на общината Методи Байкушев в наличието на ръководителя и генералния секретар на Българската федерация по гимнастика (БФГ) Красимир Дунев и Йордан Йовчев, и ръководителите на Техническите комитети и основни съдии Цветана Добрева – за дами, и Тодор Тодоров – за мъже.  

В шампионата ще вземат участие 165 състезатели от 17 клуба от цялата страна, разпределени в 6 възрастни групи: юноши старша възраст, младежи, мъже, девойки старша възраст, кадетки и дами, измежду които и благоевградските клубове ГСК “Любчо Солачки " и ГСК “ Пирин Благоевград 2011 ".

В конкуренцията ще се включат и едни от най-добрите състезатели при мъжете Еди Пенев, Йордан Александров, Божидар Златанов, Димитър Димитров, които се борят за продобиване на квота за Олимпийските игри в Париж през 2024 година, както и най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева, носител на златен медал от състоялата се първоначално на март надпревара за Световната купа в гр. Баку, Азербайджан. Георгиева към този момент има квота за присъединяване в Олимпийските игри.

На надпреварата ще бъдат избрани квотите за състава за идното Европейско състезание през м. април-май в гр. Римини, Италия.

Събитието се провежда от Българската федерация по спортна гимнастика със съдействието на Община Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР