На 17 май във Факултет по обществени науки на Университет

...
</TD
>На 17 май във Факултет по обществени науки на Университет
Коментари Харесай

На семинар в Бургас представиха образователни практики от цял свят

На 17 май във Факултет по публични науки на Университет " Проф. доктор Асен Златаров “ се организира педагогичен семинар " Успешни просветителни практики. Видяно и споделено “, проведен от катедра " Педагогика и методика на образованието “.

В рамките на семинара бяха споделени и показани просветителни практики, следени в чужбина, в границите на осъществени визити на учебни заведения и университети, планова активност по Еразъм и други Модератор на пленарната сесия беше проф. доктор Румяна Папанчева, която показа потребни практики от аудиенция по научен  план във Англия The Weald, Surrey, UK. Снежана Няголова – шеф на СУ " Св. св. Кирил и Методий “ показа определени акценти от посещаване в учебни заведения в Аликанте, Испания. Биляна Димитрова – шеф на ЧОУ " Д-р Мария Монтесори “ и учители от същото учебно заведение срещнаха присъстващите с опита, насъбран в границите на образования във Финландия и Ирландия.

Проф. доктор Христо Бозов показа благоприятни условия за привличане на студенти от Йордания и Мароко и показа забавни обстоятелства от визитите, в тези страни. Проф. Маргарита Терзиева показа забавни и потребни педагогичен практики от визити по Еразъм в Молдова и Словакия от позицията на посетител учител. Студентка по Еразъм в Словакия показа усещания от първа ръка.

Преди пленарната сесия екип на ЧОУ " Д-р Мария Монтесори “ осъществя тренинг сесия със студенти – бъдещи детски и начални учители, в която показа модел на екипна работа.

Гости на събитието бяха Петя Петрова – шеф на РУО -  Бургас, проф. доктор Магдалена Миткова – ректор на Университет " Проф. доктор Асен Златаров “, доцент доктор Тинка Иванова – декан на Факултет по Обществени науки, гр. Бургас и шефове и учители от съвсем всички учебни заведения от Община Бургас.

Споделените практики сложиха доста въпроси за опциите за консолидиране на непознатия опит с традициите на националното обучение. Присъстващите се сплотиха към разбирането, че образованието в българското учебно заведение би трябвало да сложи ученикът в дейна позиция, с цел да може да се осъществя ефикасен образователен развой. Трябва да се разбие обичайна класна стая с преподаване на познание и да се ползват нови способи и форми на работа. Колкото повече опит бъде споделен, толкоз по-богат ще бъде избора на актуалния преподавател от способи и форми на работата. Стремим се към повече независимост в образованието, само че тази независимост значи и голяма отговорност към децата, учениците и обществото.

Събитието се провежда със съдействието на Студентски съвет към Факултет по Обществени науки. Студентите участваха интензивно, както в тренинг сесията, по този начин и по време на пленарната сесия в зала.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР