На 16 септември за втора поредна година русенци ще могат

...
</TD
>На 16 септември за втора поредна година русенци ще могат
Коментари Харесай

Второто издание на Фестивала на торта Гараш в Русе ще бъде през септември

На 16 септември за втора поредна година русенци ще могат да се включат в шоколадовия празник - Фестивал на тортата Гараш.

И този път той се провежда от Община Русе, Оперативна програма " Русе арт ", като в подготовката интензивно са включени и представители на бизнеса и локалните културни институти.

Гостите на събитието ще имат опцията да преживеят персонално страстта и да се пренесат в атмосферата на времето на Коста Гараш - основателя на рецептата на едноименния сладкиш. За деца и възрастни ще се проведат  състезания, надпревари, кулинарни работилници и демонстрации.

В програмата се включват и Държавна опера - Русе, Регионален исторически музей - Русе, Държавен спектакъл " Сава Огнянов “ и други млади и дейни запалянковци, които с активността си трансформират образа на Русе всеки ден.

Кулминацията за жителите и гостите на града ще е концертът на международно известния реализатор от 90-те години – НАНА, на кея.

Фестивалът на торта Гараш съответствува със изявите на спортни клубове от няколко европейски страни в границите на плана " Sports for Green Deal “, осъществен по стратегия Еразъм+Спорт. В тази връзка събитието ще събере още повече гости и ще се трансформира в двоен празник за града.

Община Русе има предпочитание Фестивалът на торта Гараш да се утвърди като годишен и тематичен за района. Очаквайте скоро и подробна стратегия за събитието.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР