МВР ще купи още 1200 ленти за принудително спиране на

...
</TD
>МВР ще купи още 1200 ленти за принудително спиране на
Коментари Харесай

Купуват още 1200 ленти за принудително спиране на автомобили

Министерство на вътрешните работи ще купи още 1200 ленти за наложително прекъсване на коли, които ще бъдат раздадени на всички районни полицейски ръководства в страната. Към момента са налични 759 ленти и те са в патрулните полицейски коли. Обособените КПП-та " Траянови порти " и " Църна маца " ще бъдат оборудвани с такива ленти. 

При нужда при задържането на незаконни мигранти униформените ще употребяват лентите за наложително прекъсване на коли. Това съобщи комисар Венелин Младенов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Комисар Младенов участва на занимание с присъединяване на чиновници от ГДНП и седем регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи - Стара Загора, Хасково, Кърджали, Смолян, Пазарджик и София. Целта на практическото образование е да се опреснят знанията на служителите на реда за деяние на терен. В съответния случай беше разиграна обстановка за осъществен обир на бензиностанция в жр " Тракия ". Автомобилът е " подаден " на съответните патрули, които стартират да го преследват. Единият от полицейските екипи разпъва лентата за наложително прекъсване и оказва помощ за залавянето на нарушителя. 

Комисар Младенов, както и шефът на ОДМВР - Пловдив старши комисар нямат спомен по кое време последно е употребена такава лента. 

" Във всеки патрулен автомобил това съоръжение е налично. Не е употребявано скоро като процедура в града, евентуално не е имало причина. Въпросните ленти с шипове са в кутии и разгъването им става за секунди " - сподели ст. комисар Костадинов.

Според полицейския началник, хората в автомобила не са застрашени. При скорост от 70-80 км/ч по никакъв метод не се нарушава посоката на придвижване. Правени са проби при придвижване със 120 км/ч. Шиповете се забиват в гумите и евентуално има стабилизиращ и спиращ резултат, добави той. Уточни обаче, че всяка обстановка е друга, според от положението на пътищата и атмосферните условия.

Повече гледайте в прикаченото видео!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР