Мотото на първия ми мандат бе: приемственост, неутралитет, баланс и

...
</TD
>Мотото на първия ми мандат бе: приемственост, неутралитет, баланс и
Коментари Харесай

Ректорът на пловдивския университет се отчете

Мотото на първия ми мандат бе: последователност, неутралитет, баланс и развиване. Към тях за миналите 4 години бих добавил и споделената отговорност, тъй като ръководенето на университетските действия е групово дело. Това съобщи проф. доктор Румен Младенов в отчетния си отчет пред делегатите на Общото заседание през днешния ден.

Отчетът за дейноста на ректора и ректорското управление обгръща интервала от 22 май 2019 година до 21 май 2023 година Като съществени акценти в него проф. Младенов регистрира преструктуриране на административните звена на висшето учебно заведение, интензивно развиване на университетската инфраструктура, плановата, интернационалната и изследователска активност реализиране на баланс сред образование, финанси и просвета, възстановяване на спортната и материално-техническата база и опазване на финансовата непоклатимост на факултетите.

За миналия ректорски мандат ПУ " Паисий Хилендарски “ се подрежда на трето място по работни заплати след медицинските висши учебни заведения в София и Пловдив, стана ясно още от доклада. За миналия интервал възнагражденията са обновени три пъти, а в този момент Бюджетната комисия предлага на новото управление и новия Академичен съвет нарастване с още 10% от 1 юли 2023 година, акцентира проф. Младенов.

Приключвам този мандат задоволен, като ви благодаря, че споделихте част от живота си за съществуването и просперитета на ПУ " Паисий Хилендарски “, смятам, че положителният психически макро и микроклимат в университета е съхранен, съобщи Ректорът в умозаключение. И добави: " В този въртоп на времето ние не сме изолирана система. Вярвам, че единствено посредством обединени екипни дейности ще се оправим с лавините от трудности, които ни засипва “.

Общото заседание на ПУ " Паисий Хилендарски “ за избор на нов ректор и сформира на Академичен и Контролен съвет стартира своята работа през днешния ден с регистрирани 457 делегати от общо всички 525 членове с право на глас. В процедурата вземат присъединяване представители на всички 9 факултета, както и на двата филиала на висшето учебно заведение в Смолян и Кърджали.

Присъствието на две трети от всички делегати, или 345 индивида, е нужният кворум за провеждането на избор, събранието е законно и може да стартира своята работа, регистрираха от Мандатната комисия.

С мнозинство от 420 гласа Общото заседание избра доцент доктор Мария Стоянова за ръководител на Оценка за съвместимост за идващите 4 години. Гласувалите за заместник- ръководител – проф. д.м.н. Манчо Манев, са 429 делегати.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР