Младеж на 33 години, с ТЕЛК решение, но вече абсолютно

...
</TD
>Младеж на 33 години, с ТЕЛК решение, но вече абсолютно
Коментари Харесай

Голяма верига отказа работа на младеж, вижте причината

Младеж на 33 години, с ТЕЛК решение, само че към този момент безусловно здрав, не може да си откри работа. Твърди, че е сезирал всички вероятни институции за прилагана по отношение на него дискриминация.

Ето сигналът, който той изпрати до редакцията на Plovdiv24.bg .

" Здравейте, аз съм момче на 33 години и съм с ТЕЛК-ово решение. Досега съм работил в хранилища на компании за продажба на газирани питиета, както и в огромни вериги магазини. След като ме махнаха от работа, започнах още веднъж да си диря такава. И таман всичко потръгна, открих вярната работа, само че не щеш ли отново ми попречиха.

След като ги осведомих обаче, че съм с ТЕЛК решение, те ми споделиха " Много ви благодарим, че кандидатствахте при нас, само че не сте подобаващ за тази работа ". В същото времето в здравното ми уверение написа, че имам право на работа и че мога да работя работата, за която аплайвам. Това е цялостна дискриминация, не могат да спъват хората единствено поради ТЕЛК решение! По закон тези хора имат право да работят. Защо това се случва навръх мен? “, написа момчето.

Свързахме се с него и поискахме да разберем повече за трудностите му.

Става въпрос за огромна верига магазини за техника в Пловдив, която е оповестила позиция за консултант-продавач. Младежът се явява на изявление, получава утвърждение за позицията от отговорника в магазина и стартира да събира документите си за сключване на контракта. Дори бива укротен, че ТЕЛК-овото решение за това, че има епилепсия, няма да попречи на работата му. Заявяват му, че в магазина към този момент има назначени и други хора с ТЕЛК-ови решения.

Но когато се връща, с цел да показа документите си и да подпише упования контракт, бива отхвърлен най-безцеремонно под претекст, че от централното управление в София са споделили, че той не може да работи при тях, тъй като е несъответствуващ.

Младежът пита за какво спъват хората, които желаят да работят, само че имат ТЕЛК-ови решения. Още повече, че в здравното му уверение написа, че той може да работи и е кадърен. Получавал е припадъци, когато е бил дете, само че към този момент е изцяло здрав, споделя младежът, чието име ще запазим в загадка.

Той е решен да стигне до края, с цел да отбрани правото си на труд.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР