Министерството на околната среда и водите издаде предупреждение за опасно

...
</TD
>Министерството на околната среда и водите издаде предупреждение за опасно
Коментари Харесай

Областният управител на Благоевград: Следим нивото на всички реки

Министерството на околната среда и водите издаде предизвестие за рисково повишаване на речните равнища. Най-обилни валежи през последните 24 часа паднаха в Югозападна България.

Най-сериозно е покачването на равнището на реките Искър, Струма и Осъм. Основните течения вече се оттичат и се чака реките да се върнат към нормалните си равнища. Най-значителните превалявания в Западна България са в Кулата – 85 л/кв.м, в Мелник – 56 литра, в Ковачевица – 64 литра, в София - 20 литра.

Следи се равнището на водата във всички речни корита - освен по течението на Струма и Места, само че и по притоците им. Голяма част от тях минават или през самите обитаеми места, или в непосредствена непосредственост до тях. Това съобщи в ефира на предаването " Твоят ден " по NOVA NEWS Мария Димова, регионален шеф на Благоевград. Тя добави, че е провела диалог с представители на всички общини и на всички места ситуацията е умерено.

" Следим обстановката на територията на региона. Координираме дейности с представители на институции. През миналата и тази седмица междуведомствена комисия ревизира проводимостта на речните корита, както и оборудванията по течението на реките. Няма подадени сигнали за проблеми на територията на региона ", добави тя.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР