Министерството на образованието и науката одобри проектните предложения на община

...
</TD
>Министерството на образованието и науката одобри проектните предложения на община
Коментари Харесай

Две училища в Русе ще си имат нови физкултурни салони

Министерството на образованието и науката утвърди плановите оферти на община Русе за създаване на физкултурен салон и топла връзка към ОУ " Никола Обретенов “ и главен ремонт на салона в ОУ “Олимпи Панов “.

В учебно заведение " Никола Обретенов " липсва зала за спортни занятия, като построяването й ще сътвори подобаваща среда за физическото и прочувственото развиване на учениците.

Предвижда се физкултурният салон да бъде с топла връзка към постройката на учебното заведение и независим метод от двора. Сградата ще бъде с размери 36,45 м на 21,20 м. На равнището на физкултурния салон са проектирани предверие, съблекални за учениците с потенциал 30-40 места, санитарни възли, стая за учител/треньор и котелно-бойлерно помещение. За салона са планувани три реда трибуни за фенове с потенциал 122 места. Ще има опция за упражняване на волейбол (учебно-тренировъчна дейност), баскетбол, тенис на маса, битка, джудо, бокс, бадминтон, тенис на корт, спортни танци и фитнес уреди.

Проблемът с частичното поглъщане на спортната зала на ОУ “Олимпи Панов " датира от повече от 30 години, като все още огромният физкултурен салон се употребява, само че не с цялостния си потенциал.

С плана за главен ремонт на помещението ще бъдат осъществени действия като топло и хидроизолация на залата, монтаж на термопанели на покрива с отделяне на горно осветяване с два надлъжни реда прозорци, закупуване на 2 апарата за отопление и изстудяване на залата, отчасти изрязване и замяна на разваленото дюшеме, подсилване на земната основа, ремонт и доливане на тротоар по западната фасада, монтаж на пожароизвестителна апаратура и други

Крайният период за осъществяване и отчитане на утвърдените действия по двата плана е 31 декември 2027 г.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР