Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична

...
</TD
>Министерският съвет прие Решение за одобряване на финансирането на публична
Коментари Харесай

Дават над 3 млн. лв за изграждане на пътна инфраструктура в Бургас

Министерският съвет одобри Решение за одобрение на финансирането на обществена общинска инфраструктура по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ).

От бюджета на Министерството на нововъведенията и растежа за 2023 година на Община Бургас ще се дават средства в размер до 3 390 564 лева с Данък добавена стойност за създаване на детайли на общинска пътна инфраструктура: " Нова улица от о.т.1 - о.т.2 - о.т.3 до о.т.4 за обслужване на УПИ П-3860, някогашен масив 19, околност " Оникилика “, гр. Бургас “, част пътна: I-ви стадий, част ВиК - улично отводняване и част ЕЛ - улично осветяване.

Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по ЗНИ капиталов план " Изграждане на дружество за брониране и произвеждане на военна техника “ в град Бургас, община Бургас, област Бургас на " Интернешънъл Арморд Груп БГ “ ЕООД.

Инвестицията по плана е в размер на 20.821 млн. лева В интервала на реализиране на капиталовия план и като резултат от него в началото ще бъдат разкрити 20 нови работни места.

С построяването на техническа инфраструктура ще се основат условия за осъществяване и на бъдещи капиталови планове, като по този метод ще се поддържа развиването на бизнеса и разкриването на спомагателни работни места. Трасето на улицата подхожда на предвижданията на Общ устройствен план на община Бургас и на Генерален проект за организация на придвижването на град Бургас.

Новоизградената техническа инфраструктура ще обслужва и други ползватели: " Атлантик “ АД, " Термопласт “ АД, " Чикън Груп “ ООД, " Дени Лайтинг “ ЕООД, които правят активност в региона на търговията, производството и хранително-вкусовата индустрия, както и Затворническото общежитие от открит вид - ЗООТ " Житарово “, всички бъдещи вложители и всички съществуващи и евентуални физически/юридически лица при равни и недискриминационни условия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР