Министърът на туризма д-р отличи Бургаската регионална туристическа камара с

...
</TD
>Министърът на туризма д-р отличи Бургаската регионална туристическа камара с
Коментари Харесай

Отличие за Бургаската регионална туристическа камара

Министърът на туризма доктор отличи Бургаската районна туристическа камара с почетен плакет и грамота на Министерството на туризма във връзка 30-годишнината от основаването на организацията.

 Отличията са за повсеместен принос в устойчивото развиване на района като целогодишна дестинация за морски и профилиран туризъм и съпричастност към самодейността за позициониране и разпространение на Бранд България. Министър Димитров взе присъединяване в тържествено събитие, отдадено на рождения ден на камарата, което се състоя довечера в Бургас.

 В приветствените си думи той акцентира, че 30 години в работа на идеята български туризъм по никакъв начин не са малко. " Поздравявам ви, тъй като с изключение на да защитавате ползите и да подпомагате развиването на своите членове, 3 десетилетия вие вършиме доста повече от това. БРТК постоянно е работила в благозвучие с институциите и бизнеса, със устрема да усъвършенства виталната среда и инфраструктурата, за запазване на околната среда с построяването на пречиствателни станции по дестинации и по цялостното създаване на единна екосистема в туризма. “ С тези думи министърът се обърна към домакините.

 Той акцентира, че организацията издига имиджа на българския туристически артикул като се бори и против сивата стопанска система посредством своите цели – решение на проблемите с нелегитимните туристически компании и нелицензирани транспортни компании, реализиране на взаимен надзор с Комисията за отбрана на потребителите по повод качеството на туристическия артикул и нормативните актове в региона на туризма, тясно съдействие с локалните и държавните управляващи, реклама и запазване на културно-историческото ни завещание и други Като необикновен акцент министър Димитров посочи работата на камарата в областта на образованието и построяването на фрагменти, следвайки трендовете в цифровата среда, както и високите интернационалните стандарти за качество. Той акцентира, че Бургаската и Варненската камари са приятелски организации, които са сполучливи точно поради връзките, които поддържат – по думите му най-важни са връзките сред хората, а те го потвърждават с ежедневната си работа, с университетските си връзки и с работата по построяването на млади експерти и бъдещи водачи в туризма.

 Министър сервира специфични поздравления за силата и отдадеността към ръководителя на организацията Деляна Цонева и към почетния ръководител на БРТК – Иван Иванов, който дълги години оглавява Бургаската камара.

 Бургаска районна туристическа камара започва с едвам 38 членове, а все още те наброяват публично 105.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР