Мерки за облекчаване на товарния и пътническия трафик в района

...
</TD
>Мерки за облекчаване на товарния и пътническия трафик в района
Коментари Харесай

Румънците с предложение: Таксата за преминаване по Дунав мост да се заплаща и онлайн

Мерки за облекчение на товарния и пътническия трафик в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " при Русе разискаха регионалният шеф Данаил Ковачев и префекта на Гюргево Флорентина Станкулеску, заяви Областната администрация.

Независимо че срещата се организира в навечерието на Коледните и Новогодишните празници, когато се следи в допълнение нарастване на пътникопотока и повишаване на тежкотоварния трафик, поради засиления стокообмен, то нейната цел беше да се набележат дълготрайни ограничения за справяне с постоянно образуващите се километричните колони от изчакващи коли от двете страни на реката.

Фокусът беше подложен върху опциите за оптимално усъвършенстване организацията на реализирания надзор в региона на пункта, за реализиране на синхрон и равномерност във връзка с обработката на потока от лек и товарен трафик, както и за съкращаване на времето за изчакване на границата.

Ковачев изиска от румънските управляващи на тяхна територия да се обезпечи непрекъснато 24 часово действие на всички четири кантара за претегляне на камионите, влизащи в северната ни съседка през България. Той показа, че в страната ни е основана сходна организация, като всякога, когато нараства броят на леките коли, а понижава този на камионите, чиновниците, които са ангажирани с премерване тежестта им се пренасочват за обслужването на леките коли. За следващ път Ковачев изрази мнение, че и двете страни би трябвало да продължат да поставят взаимни старания по ускорение процеса за построяването на нов мост сред Русе и Гюргево, който ще има основна роля за улеснение напредването в региона.

От румънска страна пристигна предложение за разглеждане на опциите таксата за прекосяване на моста да може да се заплаща и онлайн. Целта е чиновниците, които събират таксата на румънска територия да могат да се насочват към активността по премерване тежестта на камионите и обслужването им. Подобна мярка също се чака да помогне за по-бързото прекосяване на камионите през границата.

В рамките на срещата, в която от българска страна участваха шефът на Регионална дирекция " Гранична полиция “ ст. комисар Димитър Чорбаджиев и изпълнителния шеф на Асоциация " Еврорегион Данубиус “ Лили Ганчева бе разисквано снегопочистването на Дунав мост. Тази зима то ще се реализира от българска страна. Дейностите срещу замръзване на пътната настилка на моста ще се правят както от България, по този начин и от Румъния в прилежащите им пътни сектори. При издаване на предизвестие за оранжев или червен код институциите от Русе и Гюргево ще се уведомят взаимно в границите на най-много 30 минути, а при положение на разгласен жълт код оптималното време за реакция ще бъде два астрономически часа.

Идеята е по този метод да се подхващат допустимо най-ефективните ограничения, посредством които да не се позволява в допълнение утежняване на пътната конюнктура. При нужда ще се основава организация за прекъсване на колите в близки обитаеми места или прилежащи области от двете страни на река Дунав, с цел да се избегне основаването на колони от леки и товарни коли, които са спомагателна причина за пътно-транспортни катастрофи.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР