МБАЛ Свети Мина ще закупи нова апаратура, но ДКЦ V

...
</TD
>МБАЛ Свети Мина ще закупи нова апаратура, но ДКЦ V
Коментари Харесай

Разрешиха на МБАЛ Св. Мина да купи нова апаратура

МБАЛ " Свети Мина " ще закупи нова инсталация, само че ДКЦ V няма да обнови своята. Това взеха решение на постоянното си съвещание на 7 септември пловдивските общински съветници, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg .

МБАЛ " Св. Мина " има желание да купи нови лапароскоп и деск уред за премерване на телесната маса на обща стойност 218 000 лв.. За придобиването ще се употребяват лични средства. 

" Първото тримесечие на 2022 година сме с минус 138 000 лв. загуба. Първото тримесечие на 2023 година, въпреки и непретенциозно, сме с 1000 лв. облага. За първо полугодие на 2022-ра сме със загуба минус 71 000, а първо полугодие на настоящата година сме с облага 3000 лева Вярно е, че е много непретенциозно, само че считаме, че с мудни стъпки вървим към възстановяване на активността на лечебното заведение, оттова и икономическите индикатори.

Трудно ще ни бъде, тъй като сме заложили разсрочено заплащане, като 50% от цената би следвало да бъдат заплатени първоначално -  20% при подписване на контракт, а останалите 30% след доставка, монтаж и въвеждане в употреба на апаратурата. Другите 50 % ще се заплащат разсрочено в границите на една година, средномесечно по 10 900 лв. с Данък добавена стойност " - изясни шефът на лечебното заведение Мария Горева.

Ръководството и личният състав на " Свети Мина " разчитат да бъдат възобновени средствата, които Медицински център VI им дължи. Става въпрос за сума от 112 000 лв., която е извънредно нужна освен за капиталовата стратегия, а и за развиването на сдружението. 

Предложението беше утвърдено с 23 гласа " за ", нито един " срещу " и 14 " въздържал се ".

Другото предложение - за закупуване на нов ехокардиограф за 120 000 лв. без Данък добавена стойност за потребностите на ДКЦ V, обаче не получи задоволително поддръжка. " За " гласоподаваха 19 съветници, " срещу " нямаше, само че " въздържал се " бяха 20. 

Не съумяха да събера нужния брой гласове и предложенията на ДКЦ I за оповестяване на два обществени търга за слагане на вендинг автомати в лечебното заведение.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР