Любо Нейков, Мая Новоселска, Филип Аврамов, Стоян Радев, Мариус Куркински

...
</TD
>Любо Нейков, Мая Новоселска, Филип Аврамов, Стоян Радев, Мариус Куркински
Коментари Харесай

Съзвездие от български актьори ще гостува на Драматичен театър Сава Огнянов през февруари

Любо Нейков, Мая Новоселска, Филип Аврамов, Стоян Радев, Мариус Куркински и още звезди гостуват на огромна сцена на Драматичен спектакъл " Сава Огнянов " - Русе през февруари.

Месецът стартира с пиесата, която завладя феновете на театралното изкуство в Русе и е по международния бестселър на Марк Хадън " Странна преживелица с куче през нощта “ . Приключенията на младия Кристофър, любопитният сюжет, непредвидените обрати и развръзката на финала не оставят безразлична публиката в салона. Пиесата с гост-актьорите Стоян Радев и Калоян Желев ще се играе на 6 февруари на русенска сцена. Драматичен спектакъл " Сава Огнянов “ получи предложения да я показа на 25 януари във Варна и на 20 февруари в Младежки спектакъл " Николай Бинев “ в София.

" Натюрморт със тлъст племенник “ е премиерното заглавие за месеца. Насрочена е за 18 февруари, неделя, на Голяма сцена в театъра. Гост-звездите в постановката са актьорите Любо Нейков и Робърт Янакиев. Партнират им Дона Вълова, Ивайло Драганов и Милен Димитров. Режисьор е Боян Иванов, сценографията и костюмите са на Петър Митев, а композитор е Пламен Мирчев – Мирона. Авторът Йон Сапдару е актуален румънски артист и драматург, а спектакълът е по-скоро комедия с детайли на драма. Разказът задава въпроси за измеренията и вредите за това да бъдеш обичан, и да обичаш, както и за необяснимото в обичта сред хората.

На 22 февруари, от 19:00 часа, театърът показва комедията с Филип Аврамов и Мая Бежанска " Образцов дом №6 “ на режисьора Орлин Дяков. Двама млади се обичат и желаят да се оженят, но… Момчето би трябвало да изиска ръката на момичето от бащата. Така те влизат в този примерен дом, в който бабата е концертираща виолончелистка, бащата – разпален риболовец, майката – стопанка, а брата – влюбен в мобилните телефони.

Вечната класика за любовта и парите на Йордан Йовков " Боряна “ , ще бъде показана на 26 февруари. Режисьор на спектакъла е Бойко Богданов. Една жестока, разтърсваща история, разказана от колоритни и ярки, достоверни българи, които ни допират до най-дълбоките корени на националния ни архетип.

Мариус Куркински гостува на русенска сцена на 27 февруари. Големият артист ще покаже моноспектакъла " Нашенец “ . С него той отбелязва 30 години на сцената. Мариус ще се превъплъти в разнообразни герои по творби на хумориста Димитър Чорбаджийски – Чудомир. На сцената Куркински ще пресъздаде типичното за създателя духовитост и визии за живота и обществото, поднесени посредством занимателни, само че и трогателни истории.

Театралният месец ще приключи на 28 февруари, когато на сцената излизат " Редки тъпанари “ на Теди Москов, по кино лентата на Марио Моничели " Неизвестни причинители “. Сюжетът е мощно комедиен и разкрива трогателните опити на група пишман крадци да оберат една заложна къща.

Всички спектакли са с начален час 19:00 часа.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР