Красимир Батаклиев, синът на транспортния бос от близкото минало ,

...
</TD
>Красимир Батаклиев, синът на транспортния бос от близкото минало ,
Коментари Харесай

Батаклиев за подкупа на полицаи: Не знаех, че в плика има пари! В бързината не видях

Красимир Батаклиев, синът на транспортния необут от близкото минало, се съгласи да даде през днешния ден показания пред съда по обвиняването против него за предоставяне рушвет на служители на реда, съобщи кореспондент на  Plovdiv24.bg . Като очевидци по делото бяха изслушани още татко му и двамата служители на реда, които са спрели за инспекция 33-годишния Батаклиев - младши.

Припомняме, че случаят е от 25 март 2021 година, когато Красимир Батаклиев е карал служебния джип на татко си без удостоверение за ръководство, ваучър на колата и без застраховка " Гражданска отговорност ". Тогава обвиненият подава на единия служител на реда плик с документи, в който имало 3 банкноти по 10 лв..

Ето какво описа през днешния ден по случая Красимир Батаклиев:

Въпросната вечер си бях у дома, в жилището на родителите ми, с които пребивавам. В един миг ми се обади пазачът от базата на компанията ни " Никан лайн " на " Коматевско шосе ". Каза, че е спрян токът и че не може да стои дълго на студено. Бяхме дружно с татко ми и той предложи да отида на обекта с неговия автомобил. Моят по това време беше в сервиз за сериозен ремонт.

Бях спрян от патрул на КАТ и ми желаеха документите. В мен имах единствено персонална карта и я дадох. Не си носих книжката и контролния ваучър. Казах на служителите на реда, че колата не е моя и не знам къде се намират документите. Почнах да дълбая в двете жабки - над кормилото и в тази вдясно от шофьорското място, само че там беше цялостен безпорядък. Затова звъннах на татко ми и го попитах къде са документите. Той ми отговори, че в едната жабка има един наследник плик от застрахователите. Взех го и го занесох по най-бързия метод на единия служител на реда. Това ми беше грешката, че в бързината не видях какво има в плика. Не знаех, че там има пари . Почнаха да сформират протоколи. Отведоха ме в IV районно управление (на МВР) и ме разпитаха. Престоях там една нощ и ме пуснаха. Не знаех, че към тази дата не е била платена едната вноска за " Гражданска отговорност " на автомобила.

Въпросните пари най-вероятно са останали в този плик като ресто от таксата за пълномощие и превод от български на турски, което направихме в Свиленград. Месеци обратно (б.р. през септември) трябваше да пътуваме с татко ми до Истанбул, само че на турската граница ни върнаха поради неналичието на тези неща, защото колата не беше моя и нямах право да я карам в Турция без пълномощие от татко ми.

Какво стана с трите банкноти от 10 лв.? Може би не знаете, само че аз съм иподякон и оказвам помощ на църквата. След случая отидох и ги пуснах в касата за подаяние на църквата " Света Петка ". Никога не съм имал планове да ги укривам или нещо друго.

Ето какви показания даде през днешния ден в съда служител на реда Георги Марудов, който е спрял за инспекция обвинения във въпросния ден:

Когато открих нарушаванията по закона за придвижване по пътищата, споделих на обвинения, че ще му бъде формиран акт. Тогава той ме попита: Може ли да не ми съставяш акт, а по различен метод? Отговорих му: Не може, тези нарушавания са за акт. Ако намериш годна застраховка, ми я донеси. След това влязох в служебния автомобил и ревизирах в системата, че колата в действителност е без " Гражданска отговорност ". Тогава Батаклиев пристигна при мен и ми подаде един плик с думите: Това е за вас!

Взех плика и от него се подаваха банкноти. Когато го отворих, видях, че има 3 банкноти по 10 лв.. Възмутих се, споделих му, че това не е редно и рапортувах на дежурния. Казах му да чака в неговата кола, като взех ключовете, с цел да не реши да прави нелепости. Прецених, че няма потребност да му поставям белезници и изчаках сътрудниците. Това беше.

Всичко това се записва от 3 камери. Когато излезем от патрулката, постоянно сме с микрофон. Нямам визия за какво няма аудио запис. Даже доста скърбя, че микрофонът по някаква причина не е работил.

В тази връзка юристът на Красимир Батаклиев изиска от съда да бъде свикан като очевидец основен контрольор Ат. Шиников - шеф бранш 02 ДВС - Министерство на вътрешните работи, който да изясни повода за липса на тон в записа. Следващото съвещание бе планувано на 17 януари от 10, 30 часа, когато ще бъде изгледан и целия видеозапис от инспекцията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР