Кооперативният пазар Столипиново преминава в ръцете на община Пловдив, след

...
</TD
>Кооперативният пазар Столипиново преминава в ръцете на община Пловдив, след
Коментари Харесай

Пазарът в Столипиново става общински, Яшар Асан плаши, че се разрушава

Кооперативният пазар " Столипиново " минава в ръцете на община Пловдив, откакто изтече концесията на общинския консултант Яшар Асан. Необходимо е писмено изясняване на обстановката на общинското към този момент пазарище, разясниха за Plovdiv24.bg от общината.

По тази причина през днешния ден към 20 представители на общината и районното кметство в " Източен " посетиха тържището, с цел да опишат магазинчетата там и да се приготвят новите контракти с наемателите. Наемите ще бъдат изчислени още веднъж съгласно общинските наредби и те ще могат да продължат активността си. 

Концесията за пазара е изтекла още през октомври. На общинска сесия съветниците на Пловдив не утвърдиха продължаването и. 

Днес обаче Яшар Асан провокира ужас и напрежение измежду хората от квартала като ги заплаши, че пазарът ще бъде опустошен и ще бъдат взети магазинчетата на наемателите. 

За спокойното протичане на описите от общинските чиновници, на помощ се притече полиция от Районното ръководство. На място участваха и кметът на " Източен ", шефът на Оперативна програма " Общински пазари " Димитър Караилиев и началникът на отдел " Общинска благосъстоятелност " Мирослава Сукарева.

Търговските площи и квадратурите им са били разказани, с цел да се добие действителна визия за тях, защото сега има разминаване сред документи и застрояване. 

Предстои в бъдеще търговците да заплащат наемите си на Оперативна програма " Общински пазари ". Има възможност наемите да станат даже по-ниски от тези, които до момента наемателите са заплащали на концесионера, разясниха осведомени от общината.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР