Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл.

...
</TD
>Комисията за защита на конкуренцията установи извършено нарушение по чл.
Коментари Харесай

Пловдивска фирма пусна много лъжлива реклама, измамата лъсна

Комисията за защита на конкуренцията откри осъществено нарушаване по член 32, алинея 1 по отношение на член 33 от Закон за защита на конкуренцията от страна на " Голдис фуудс енд дринкс “ ООД и наложи имуществена глоба на сдружението в размер на 62 220 лева - 2%  от общия оборот на сдружението за 2021 г. 

В хода на изследването по преписката, формирана с решение № 274/16.03.2023 година на Комисия за защита на конкуренцията (самосезиране), е открито, че в публикувани рекламни клипове в обществените мрежи и в каналите на " БТВ Медиа груп " на продукта на сдружението " Одрински кори “ се съдържат заблуждаващи послания по отношение на основни характерности на рекламирания продукт  – в рекламата се твърди, че при приготвянето на корите се употребява най-хубавото брашно, изворна вода, както и че са изпечени на сач на дъбови клончета.

В хода на изследването дружеството-рекламодател не показа надлежни доказателства за истинността на тези послания. Установи се, че за приготвянето на Одрински кори са употребявани бяло брашно вид 500, питейна вода, а изпичането се прави в промишлени условия на газова горелка. 

Неверните послания са от естество да повлияят върху икономическото държание на потребителите, до които доближават, т.е. да ги стимулират към закупуване на продукта, и по този метод да обиден по некоректен метод ползите на съперниците, предлагащи сходни артикули.

Фирма " Голдис фуудс енд дринкс " ООД е учредена през 1996 година и е със седалище в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР