Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбата на

...
</TD
>Комисията за защита на конкуренцията остави без уважение жалбата на
Коментари Харесай

КЗК поряза Парсек груп за ремонта на Голямоконарско шосе

Комисията за защита на конкуренцията остави без почитание жалбата на строителната компания " Парсек груп " за избора на " ИСА 2000 " ЕООД за реализатор на реконструкцията на " Голямоконарско шосе ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Антимонополистите не одобряват изтъкнатите причини против класирането на участниците и определянето на реализатор на публичната поръчка, подписано от заместник-кмета на Пловдив с сектор " Строителство и вложения ". 

Жалбоподателят твърди, че незаконосъобразно е отхвърлен от присъединяване в процедурата заради противоречие на показаното от него техническо предложение с условията на възложителя. Възложителят декларира, че на служебния имейл на лицето за контакт от страна на община Пловдив не е получена тъжба, а празен лист.

На отправената повторна покана отговор не е получен. Оспорва жалбата като неоснователна и показва, че отстраняването на компанията е осъществено на стадий обзор и оценка на техническите оферти. Това е отразено в протокола на комисията, където в детайли са изложени претекстовете на съображение на които комисията е позволила или отстранила всеки един от участниците в публичната поръчка. 

Комисия за защита на конкуренцията афишира, че жалбата на " Парсек груп " е неоснователна, защото компанията не е представила проект за краткотрайна организация на придвижването и въвеждането й в деяние, не е планувал машинизация за няколко съответни действия. Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен период от съобщаването му на страните.

Комисията за защита на конкуренцията към момента не се е произнесла по другата тъжба на " Парсек груп " против избора на реализатор на реконструкцията на " Рогошко шосе ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР