Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решението

...
</TD
>Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решението
Коментари Харесай

КЗК блокира изграждането на нова сграда на ОУ Княз Александър I

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) анулира като незаконосъобразно решението за избор на реализатор на социална поръчка с предмет: " Инженеринг – планиране, авторски контрол и осъществяване на СМР за обект: Нова образователна постройка за потребностите на ОУ " Княз Александър I ". Преписката се връща на община Пловдив за ново осъществяване на процедурата, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

През юли 2022 година от комисия към Община Пловдив избра за реализатор компания " Ринг-П ". Компанията на пловдивския бизнесмен Крум Бурджиев единствена доближи до финалната фаза, като преди този момент другите пет компании бяха отстранени с мотив, че не дават отговор на техническите параметри. ДЗЗД " Образователна инфраструктура - Пловдив ", в което вземат участие " Аква Конструкт Груп " ЕООД и " Одесосстрой " ООД, апелира решението пред антимонополната комисия. 

Община Пловдив би трябвало да заплати 4500 лв. за направените за производството в Комисия за защита на конкуренцията разходи. Решението предстои на обжалване пред Върховния административен съд в 14- дневен (четиринадесетдневен) период от съобщаването му на страните. 

За създаване на новата постройка в двора на Хуманитарната гимназия са заделени 9 милиона лв., обезпечени по програмата на МОН за възобновяване на просветителната инфраструктура в страната. В момента учениците от ХГ " Св. Св. Кирил и Методий " и ОУ " Княз Александър I " учат в една постройка на две смени.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР