Кодове за опасно време от първа и втора степен са

...
</TD
>Кодове за опасно време от първа и втора степен са
Коментари Харесай

Значителни валежи се очакват днес в Русе-обявен е оранжев код

Кодове за рисково време от първа и втора степен са оповестени за през днешния ден в съвсем цялата страна. Това демонстрира картата на синоптициете от Национален институт по метеорология и хидрология. Те предизвестяват, че над по-голямата част от България се чакат обилни превалявания.

Атмосферното налягане е и ще остане по-ниско от междинното за месеца.

През страната ще премине леден атмосферен фронт. Облачността над по-голямата част от страната ще е забележителна и на доста места ще има превалявания от дъжд. Локални, краткотрайно интензивни и обилни по количество ще са преваляванията в Западна и Централна България. По прекосяването на фронта тук-там от запад на изток ще има и гръмотевици. Почти без превалявания и с повече слънчеви часове ще е времето в източните региони, само че след обяд облачността и там ще стартира да се усилва. В Дунавската низина вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е сдържан. В останалата част от страната вятърът ще е от юг-югозапад - краткотрайно и мощен. Максималните температури ще са от 19°-20° в западните до 29°-30° в източните региони, в София - към 19°-20°.

Над планините облачността ще е забележителна. На доста места ще има превалявания от дъжд, обилни денем в масивите на Западна и Централна България, а към вечерта и през нощта против неделя - и в Източна. Ще има и гръмотевици. Ще духа мощен, по високите елементи и краткотрайно плевел вятър от югозапад, който след обяд ще стартира да се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 18°, на 2000 метра - към 12°, само че с прекосяването на студения атмосферен фронт ще се намаляват.

По Черноморието ще доминира слънчево време, само че след обяд от запад облачността ще стартира да се усилва. Вечерта и през нощта против неделя на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа сдържан до мощен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 27°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР