Кметът се срещна с ръководителя на офиса на Европейската инвестиционна

...
</TD
>Кметът се срещна с ръководителя на офиса на Европейската инвестиционна
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков обсъди възможности за финансиране на мащабни проекти с представители на ЕИБ

Кметът се срещна с ръководителя на офиса на Европейската капиталова банка /ЕИБ/ в България Теодор Радонов и старши съветника Борислава Габровска. По време на срещата бяха разисквани бъдещите благоприятни условия за финансиране на огромни планове, които Община Русе може да осъществя.

" Русе е град, който се развива доста бързо в индустриално отношение, което постанова още по-сериозно да помислим по какъв начин да обезпечим живота на жителите по допустимо най-хубавия метод както инфраструктурно, по този начин и като уреденост на средата. Проектите, по които следва да търсим поддръжка, са свързани с понижение на разноските за електрическа енергия, като по този начин ще се включим още по-сериозно и в битката с климатичните промени “, сподели кметът.

Обсъдени бяха методите за нисколихвено финансиране на плана за създаване на атомна станция за зареждане, по който Община Русе работи взаимно с Русенския университет, Българска академия на науките, Асоциацията на дунавските общини и " Параходство Българско речно корабоплаване “. Проектът включва създаване на фотоволтаичен парк на територията на новото хранилище на " Общински превоз Русе ", на електролизьор за произвеждане на 800 кг водород дневно, който ще се зарежда от фотоволтаичния парк, както и на станция за зареждане с водород. Предвижда се и закупуването на 20 рейса, които ще се задвижват с водород. Те ще се употребяват по направления на публичния транспорт в Русе. В рамките на огромния план ще се преобразува и влекач на Българска работническа партия, който ще работи с хибридна батерия с нулеви излъчвания и ще се задвижва с горивни кафези.

Тема на диалог бяха и интелигентните системи за превоз, които способстват за възстановяване сигурността, успеваемостта на придвижването и удобството на лидера, като оказват помощ на пътуващите да вземат верните решения и да се приспособяват към обстановки, свързани с пътната конюнктура. Обсъдени бяха и по-добрата жп съгласуваност в града, както и увеличаващата се потребност от промени в екологичната политика на общините.

Представителите на Европейска инвестиционна банка обясниха какви са механизмите за съфинансиране на общините, както и преимуществата на банката пред други финансови институции. Стана ясно и че общините сътрудници получават безплатна финансова помощ за техническото поръчителство на плановете.

На срещата участваха заместник-кметовете на Русе Златомира Стефанова и Димитър Недев, шефът на дирекция " Финансово-стопански действия “ Емилия Пенева и изпълнителният шеф на " Общински превоз Русе “ Александър Георгиев.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР