Кметът на район Централен е спрял строеж в непосредствена близост

...
</TD
>Кметът на район Централен е спрял строеж в непосредствена близост
Коментари Харесай

Кметът на Централен спря строеж, който скрива една от най-красивите гледки в Пловдив

Кметът на регион " Централен " е спрял градеж в непосредствена непосредственост до панорамната площадка на Детската железница, разбра Plovdiv24.bg. В момента там се строи жилищна постройка, която по план би трябвало да е 2 етажа.

" Правим инспекция дали и тези два етажа дават отговор на нужната височина съгласно импортирания и утвърждения план. Проверяваме и дали широчината на постройката дава отговор на документите и дали има несъгласие с нея. ", изясни.

По проблема се появиха и изявления в интернет пространството, като хората не са съгласни и не скриха негативното си мнение:

" Кой позволи това безумство? Нали на тепетата имаше възбрана за строителство. Някой си изпълни гушата за сметка на жителите на града. Обръщам се към кмета на регион " Централен ". Кой? "

" Не е редно на рид - естествена забележителност и част от Натура 2000, да се строи толкоз висока постройка!?! В непосредственост и до детски атракцион! Градоустройственият проект на територията не знам дали го разрешава, само че общинските отдели очевидно си подписват строителни позволения безумно и може би подплатено!?! Този несретен рид претърпя каменните кариери от преди век, не знам какъв брой още може да понесе!?! Това ни е природата, толкоз е малко в градски условия, а ние напълно я затриваме, сходна висока постройка се построява и до МУ, а може би и още ще има!?! "

" Имотът е почтен, там имаше някаква къща преди, решили са притежателите да строят. Кой им е разрешил такава височина, към този момент е различен въпрос, само че този терен не попада в рамките на парка. "

" Да парцелът е частен, покривът на остарялата къща беше на равнището на детската железница, а в този момент е два етажа от горната страна. "

По думите на екип от чиновници на региона, които дават отговор за противозаконното строителство, са създали инспекция на място и са открили забележими отклонения съгласно документите, с които разполага районната администрация.

Очакваме притежателите да показват надлежната документи. Ако се установяват нарушавания от строителството, то ще се наложи промяна, заради тази причина е издадена и заповедта за неотложно прекъсване на строителните действия. Районният кмет бе безапелационен, че ще направи всички допустимо, с цел да резервира гледката от панорамната площадка за пловдивчани и гостите на града, които умерено да могат да ѝ се любуват.

Стаменов уточни, че няма информация заповедта му да е обжалвана в административния съд.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР