Кметът на Благоевград Илко Стоянов с обръщение към гражданите, две

...
</TD
>Кметът на Благоевград Илко Стоянов с обръщение към гражданите, две
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград Илко Стоянов с обръщение към гражданите

Кметът на Благоевград Илко Стоянов с послание към жителите, две години откакто постави клетва като градоначалник. В позицията си, публикувана до медиите, той посочи, че ще се кандидатира за идващ мандат като самостоятелен.

Ето какво написа той:

Преди две години, на 14 юли 2021 година, поставих клетва и встъпих в служба като кмет на община Благоевград. Това бяха две години, които извървяхме дружно и то в нелеки времена. Още по време на предизборната си акция показах стратегия за развиване на Благоевград, която включваше няколко стратегически проектa за развиването на общината. Много пъти споделях, че в първите две години единствено ще посеем семената, само че ще им би трябвало време да израснат. Така се случват действителните неща в живота. Обещах, че ще бъда честен и че ще сложим дружно новото начало за развиване на Благоевград. Това бяха главните линии, които следвах.

Падна ми се да ръководя по време на рецесии. Излизайки от коронавирус рецесията никой от нас не си представяше, че ще ни се случат още рецесии - икономическа, финансова и политическа. Но пък такива тежки времена основават и благоприятни условия. В тези две години на застой в цяла България, Благоевград съумя да стабилизира финансовото си състояние и да сътвори планова подготвеност за своето бъдещо развиване. Тези тежки времена ни дадоха и още благоприятни условия - да беседваме между тях, да си оказваме помощ, да се учим един от различен. Беше време, в което се състезавахме със самото време! Беше време, в което би трябвало да си подготвен за всичко, само че хем да внимаваш да не избързаш, хем да внимаваш да не изостанеш. Беше време за решения!

След толкоз години насъбрани чувства измежду жителите на Благоевград - за корупция, за надменност, за безхаберие и крах, най-важното нещо се състои в това самите хора да повярват, че Благоевград има бъдеще. Не знам до каква степен съм съумял да вдъхна тази религия, само че съм уверен, че без нея няма по какъв начин да вървим напред! Естествено, че съм позволил и неточности, и няма по какъв начин да е другояче, когато човек работи. Но нито една от тях не е била умишлена, нито една от тях не е била ориентирана против ползите на жителите на общината. Вървях по пътя, по който дадох обещание, спъваха ме, падах, ставах, уморявах се и най-после се зареждах от самите хора, от срещите с тях, от диалозите с тях.

В цялата тази динамичност от събития, самият аз съумях да осъзная, че най-важното за една община са хората! Да си кмет е привилегия, само че да си кмет е и отговорност! Кметът не е свръхчовек и не трябва даже да си помисля, че е освен това от всеки гражданин на общината. Така последователно стигнах и до мотото, което ще ме води на идните избори: " Благоевград е на хората! "

Ще бъда повдигнат от Инициативен комитет като самостоятелен претендент за кмет. Ще повеждам диалози с хора, с партии, с неправителствени и съсловни организации. Основната цел на тези диалози няма да бъде математическата ми поддръжка за кмет. Основната цел ще бъде да покажа по какъв начин кметът би трябвало да пази общия интерес, който свързва всички нас, а точно: развиването на Благоевград. Моята философия е, че хората сме разнообразни и по този начин би трябвало да бъде, само че съм уверен, че всеки един от нас носи позитивното в себе си. Успеем ли да го открием, можем да реализираме всяка цел, която си сложим. Заедно!
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР