Кмет или тиран има начело на община Пловдив? Това попита

...
</TD
>Кмет или тиран има начело на община Пловдив? Това попита
Коментари Харесай

Слави Георгиев за Зико: Случайно попаднал на кметския пост, с персонална вина за провалените проекти

Кмет или деспот има отпред на община Пловдив? Това попита общинският консултант по време на днешната конференцията. В обява във фейсбук профила му той продължи с безпощадна рецензия към изявлението на Зико, видя Plovdiv24.bg . Ето какво написа той:

Днес инцидентно попадналия на кметския пост упрекна целия Общински съвет и в частност мен, по тази причина, че плановете в Пловдив не вървят, като даде образец с ремонта на " Асеновградско шосе ", който се случил бързо, тъй като там нямало Общински съвет.

Освен че пропуща, че планът за " Асеновградско шосе " бе изпълнен от АПИ (Агенция по пътна инфраструктура) и З. Димитров, тогава като регионален шеф, единствено ходеше да се снима там, Димитров за следващ път показва и тежко непознаване на ЗМСМА (Закон за локалното самоуправление и локалната администрация).

Припомням на Димитров, че след одобряването на годишния общински бюджет, пълномощията по възлагане, надзор и осъществяване на общинските планове е 100% в ръцете на кмета и неговата администрация и един път одобрил бюджета, Общинският съвет, повече няма никакво отношение.

Кметът носи лична виновност по тази причина, че започва реконструкцията на ул. " Даме Груев " без там да са завършили отчуждителните процедури, което докара до оформянето на двугодишен типичен лунен пейзаж на мястото на улицата.

Кметът носи лична виновност по тази причина, че за поредна година в Пловдив има дефицит тук-там в детските градини, макар предизборното му заричане за създаване на нови 12 детски градини (завършените в този мандат, са проектирани и стартирани от предшественика му).

Димитров носи лична виновност, че нито един път не се раздвижи да отиде, до което и да е министерство в София, където да изясни какъв брой значим план за Пловдив е пробивът " Модър-Царевец " и да търси по-бързо координиране на плана по Южния обходен колектор.

Димитров направи по този начин, че " отсъства от работа ", когато изтичаха последните периоди за обжалване следващото повдигане на капитала на " Пълдинтуринвест ", само че кметът в това време намира време да отиде на 10-дневна екскурзия в Япония.

Димитров трансформира Пловдив от най-бързо развиващия се град в България в един към момента хубав, само че извънредно безстопанствен град. Десетки са неуспехите на Димитров, като даже личната му партия се отхвърли от него.

За първи път Общински съвет е работещ орган, който поне съумява да се опълчи на тираничното ръководство на Димитров и това очевидно за него е проблем.

Уважаеми господин Димитров, в никакъв случай няма да съумеете да ме накарате да замлъкна, макар нееднократните ви закани. Моето предопределение е община Пловдив да е добре смазана, работеща машина, с която пловдивчани да се гордеят.

Много ще има да се почиства след вас, тъй като персонално вие превърнахте Община Пловдив в нефункционираща развалина.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР