Кампанията на Община Русе за подпомагане на домакинствата при пролетното

...
</TD
>Кампанията на Община Русе за подпомагане на домакинствата при пролетното
Коментари Харесай

В кои русенски квартали ще извозват безплатно ненужни отпадъци и вещи?

Кампанията на Община Русе за подкрепяне на семействата при пролетното разчистване продължава и през тази седмица. Тя ще се организира в интервала 5-7 април (петък, събота и неделя) в кварталите Дружба 1, 2 и 3 и ще разреши на жителите да освободят домовете си от ненужни движимости и боклуци. Те могат да бъдат оставяни през трите дни до контейнерите за боклук, тъй че да не се попречва придвижването на пешеходци и коли.

През идната седмица в интервала 12-14 април акцията ще се организира в кварталите " Здравец ", " Здравец - Север 1 ", " Здравец - Север 2 " и " Здравец Изток ", оповестиха от Общината.

Припомняме, че от 3 април започва и кампания за гратис транспортиране на боклуци, генерирани от строителни действия и поправки в домовете. Контейнерите за строителни боклуци са ситуирани на основни места в регионите " Възраждане ", " Дружба-Чародейка ", " Здравец-Родина " и " Централен ". Призовават се жителите да употребяват съдовете по предопределение, като не изхвърлят в тях битови боклуци, мебели, облекла, алуминиева дограма, растителни боклуци, клони и други

В останалите дни отвън акцията жителите могат да извозят със личен превоз своите едрогабаритни боклуци до районното хранилище, като за това не заплащат такса.

Излязло от приложимост електрическо съоръжение се събира от мобилен екип, а телефонът за поръчки е 0800 14 100 от 08:30 до 19:30 ч.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР