Какво е реставрация, какви предмети могат да бъдат реставрирани, какво

...
</TD
>Какво е реставрация, какви предмети могат да бъдат реставрирани, какво
Коментари Харесай

В Бургас показват как се реставрират мебели

Какво е реституция, какви предмети могат да бъдат реставрирани, какво се крие зад процеса и какъв брой време лишава? Отговорът на тези и други забавни въпроси ще получите на 1 ноември в двора на Етнографския музей в Бургас. От 11.30 ч. там ще се организира атрактивно събитие – работилница за реституция на мебели.

Инж. Невена Ганчева, интериорен дизайнер и съосновател на Coworking Family Burgas, ще разкрие по какъв начин посредством възстановяване, ремонт и декориране можем да дадем “нов живот “ на остарели столове, масички, шкафчета, скринове и други мебели.

Пространството на Етно музей и кафене ще се извърши с креативен страсти, а събитието цели да ни въодушеви и подтикне да живеем по-устойчиво, намалявайки консуматорското мислене и подкрепяйки рационалното ползване.

" Ще споделим опит, ще демонстрираме и осведомяваме какви техники и материали да използван за реставрирането на мебели и аксесоари за дома - това е скъпа опция, която може да понижи отпадъците. А с това заемаме виновна позиция за опазването на околната среда “, споделят инж. Невена Ганчева и Марина Шопова.

Те стоят зад триумфа на самодейността – план " Арт Депо за Реставрация " - Реставриране на остарели мебели и произведения от интериора, които са от естествени материали и годни за преправка. Той е награден и от вестник " Капитал “ в състезанието " Градолюбители “.

По време на работилницата ще бъдат предоставени материали и консумативи за ремонт и украса. Освен обезпечените демонстративни мебели, може да има и участници, които да донесат свои персонални движимости за реституция. Планирана е и дребна галерия с към този момент актуализирани предмети, до момента в който текат демонстрациите онлайн.

Ако имате остарели мебели или предмети за реституция и желаете да удължите техния живот - заповядайте на това събитие! Очакват ви и още изненади в границите на арт работилницата.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР