както вече Burgas24.bg на територията на област Бургас. В тази връзка

...
</TD
>както вече Burgas24.bg на територията на област Бургас. В тази връзка
Коментари Харесай

Ето какво точно решиха за грипната епидемия в Бургас

както към този момент Burgas24.bg на територията на област Бургас. 

В тази връзка от 12 януари /четвъртък/ до 17 януари /вторник/ в това число се преустановяват образователните занятия във всички учебни заведения единствено на територията на община Бургас.

На база сентинелно наблюдаване и всекидневно съобщаване на случаите на болни от грип А и ОРЗ през последната седмица се регистрира внезапно завишаване на заболяемостта в гр. Бургас. 

На база увеличена заболеваемост от грип и ОРЗ получените резултати от извършени проучвания и прогноза за постигане на епидемиологични стойности Регионалният щаб за битка с грипа и острите респираторни болести взе следните решения, съобразени с Методическо указание за битка с грипа и острите респираторни болести на Министерство на здравеопазването от 2019г.:

- Обявяване на грипна зараза на територията на област Бургас, считано от 12.01.2023 г.;

- Преустановяване на плановите съвещания на здрави бременни дами и кърмачета;

- Преустановяване на всички профилактични прегледи и имунизации; 

- Лечебните заведения да плануват благоприятни условия за разширение на легловия потенциал на вътрешните отделения за сметка на други отделения с оглед приемането на ориентирани пациенти с грип и/или усложнения;

- Преустановяване на свижданията в лечебните заведения;

- Стриктно съблюдаване на Наредба №3/08.05.2013г. за одобряване Ha Медицински стандарт вътреболничните инфекции; по предварителна защита и надзор на вътреболничните инфекции
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР