Както Plovdiv24.bg вече ви информира, в края на миналата седмица

...
</TD
>Както Plovdiv24.bg вече ви информира, в края на миналата седмица
Коментари Харесай

Заплашен ли е от разруха Старият град заради скандално управление и безстопанственост?

Както Plovdiv24.bg към този момент ви осведоми, в края на предходната седмица пожар пламтя в една от къщите в Стария град, която е монумент на културата - Пампоровата къща.

Покрай следствието към пожара и събитията към него изскочиха много въпросителни към стопанисването на самата къща, а и за стопанисването и ръководството на архитектурния резерват. ОИ " Старинен Пловдив “ сега се ръководи от Елена Николаева Кантарева, която завоюва конкурс в мандата на предходния кмет.

Пампоровата къща пламна в миг, в който трябваше да е необитаема. В миг, в който трябваше електричеството да е изключено. Обстоятелствата към случая повдигнаха много въпросителни.

Свидетелски показания на съседи твърдяха пред нашата медия, че къщата се населява, от време на време за цяла вечер, както и денем. Кой обаче я населява, има ли доказателства в тази посока, всички тези въпроси зададохме на шефа на " Старинен Пловдив " Елена Кантарева.

Имаше въпроси и към застраховката на къщата, защото точно обвързване на Кантарева е да застрахова къщата, която и все още е със статут на архитектурно-строителна недвижима културна полезност.

Щетите след пожара се оценяват на сред 50 000 и 80 000 лв.. За Plovdiv24.bg след случая Кантарева съобщи, че къщата е застрахована, а застраховката ще покрие вредите, а в този момент се поставят в бюджета, защото застраховката ще пристигна по-късно.

Plovdiv24.bg насочи публично питане към администрацията на община Пловдив дали къщата е застрахована, откъдето получихме отговор, че къщата няма застраховка!

Кой и за какво лъже?

Оказва се, че  шефът на ОИ " Старинен Пловдив “ Елена Кантарева е излъгала за застраховката на къщата! Дали го е направила съзнателно, с цел да прикрие, че в действителност не се грижи добре за Стария град, или го е направила от неведение?

Колеги на Кантарева, поискали анонимност, настояват пред наш кореспондент, че тя на процедура визия си няма какво се случва в Стария град, защото съвсем не стъпва в него. Тя седи главно в Голямата базилика, настрана е деен учител в АМТИ. Без значение дали лъжите са умишлени, или от неведение и индиферентност към работата, само че и в двата случая приказваме за незаконна безстопанственост в изключително огромни размери.

Единственият излаз от ситуацията на новоизбрания кмет  и администрацията му е дисциплинарно уволняване на шефа на ОИ " Старинен Пловдив “ . Недопустимо е сходен човек да продължи да ръководи архитектурния резерват.

Лъжите не престават!

След като ни излъга за застраховката, в същото изявление Кантарева съобщи, бе безапелационна, че къщата не се населява, че тя е била зазимена и няма консумация на ток. 

" Имаме информация от СОТ по кое време е влизано последно там. Тя се населява единствено през летния сезон, когато непрестанно я наемат и това елементарно може да се потвърди ".

Според наши източници обаче визираната информация от СОТ сочи точно, че в къщата е влизано и има големи престои вътре, с изключен СОТ.

Според предоставената информация от общината къщата се ползва само през лятото като съблекалня на Античния театър. Зимата би трябвало да е необитаема и с изключено електричество. Съществува единствено един специфичен електрически кръг, към който са вързани СОТ-ът и пожароизвестяването и единствено те са дейни през зимата.

Основната версия на проверяващите и все още остава пожар на бойлер, включен нерегламентирано към кръга на СОТ-а. Тази версия извънредно упорито се отхвърля от Кантарева. След като обаче, към този момент доказахме, че излъга за множеството от главните обстоятелства, дали можем да й се доверим и за тези изказвания?

Топката сега е в полето на управлението на община Пловдив и би било меко казано скандално, в случай че след предоставените доказателства Елена Кантарева продължи да управлява ОИ " Старинен Пловдив “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР