Кафяво мече е най-новият обитател на благоевградския зоопарк, съобщиха от

...
</TD
>Кафяво мече е най-новият обитател на благоевградския зоопарк, съобщиха от
Коментари Харесай

Мече се роди в благоевградския зоопарк

Кафяво мече е най-новият жител на благоевградския зоопарк, оповестиха от пресцентъра на общината. То е в положително здравословно положение и се усеща се умерено.

Кметът Илко Стоянов посети зоологическата градина, с цел да направи оглед на новоремонтираното пространство, населявано от дребното и неговата майка.

Веднага след раждането на мечето Община Благоевград предприе дейности по преустрояване на местообитанието, с цел да може новороденото да бъде отделено от бащата за попречване на експанзия от страна на мъжкия образец.

" Появата му на бял свят е огромна наслада за нас. То към този момент излиза от бърлогата и опознава природата към него. Освен, че бозае, започваме да му даваме и подобаваща храна – плодове, зеленчуци и така нататък “, разяснява шефът на зоопарка доктор Крум Попниколов.

Бащата на мечето е изолиран чрез нов електропастир, построен е и нов басейн, като сред животните има образен контакт. 

Предстои да бъде осъществен ветеринарномедицински обзор, с цел да бъде открит и полът на бебето мече.

В зоопарка в Благоевград има над 300 броя животни, включително и птици, като за тях се поставят всички нужни грижи. Те имат самостоятелни ветеринарно-медицински картони, както и одобрени самостоятелни хранителни дажби съгласно типа.

Предстои и възобновяване на зоопарка в Благоевград. То е заложено в Плана за интегрирано развиване на Общината (ПИРО), като дейностите ще започват откакто стартира усвояването на средства от европейските фондове.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР